NVTours

Почивка на остров Миконос 4 нощувки - с трансфер

Кръстен на внука на бог Аполон, днес остров Миконос е символ на перфектната почивка, в която има от всичко по малко - прекрасни плажове, кокетни малки градчета, топло гръцко гостоприемство, вкусна морска храна...

NVTours NVTours NVTours NVTours
Валидна от: 14.09.2020 до: 18.09.2020Транспорт: Самолет Транспорт със самолет

Цени от 575 лв.

Държава: ГърцияВреметраене: 5 дена

Полетата с * са задължителни.

Дестинация:

Почивка на остров Миконос 4 нощувки - с трансфер

Име, фамилия:*
E-mail:*
Телефон*:
Дата на заминаване:
Брой туристи:
Брой дни:
Допълнителни изисквания:
  - виж

Първи ден:

Отпътуване от летище София в 06:25 часа. Пристигане на летището на остров Миконос в 07:55 часа. Трансфер до хотела.  Настаняването е след 14:00 часа (до часа на настаняване може да оставите багажа си на рецепция).

Препоръчваме ви да посетите градчето Анo Мeрa, второто по големина след град Миконос. Градът е построен в близост до манастира Panagia Tourliani, който е от 16-ти век и притежава колекция от византийски реликви. На мраморните плочки около него можете да намерите няколко няколко ресторанта и магазини за сувенири.

В близост до Ано Мера са разположени плажовете Кaлaфaти и Кaлο Ливaди.

Не забравяйте да се наслаждавате на вкусната и прясна средиземноморска храна. За кухнята на острова са характерни бадемовите сладкиши „amigdalotá“, сиренето Копанисти (Kopanisti) - меко сирене подправени с черен пипер. Любителите на месо могат да опитат „loúzes“ (свинско филе с подправки) и вкусните местни наденички, поръсени с черен пипер и пресен риган.

Нощувка.

Втори ден:

Закуска. През днешния ден ви предлагаме да се разходите до основния град Миконос (наричан също и Хора). Къщите са бели, кубообразни и максимум двуетажни. Уличките са тесни и се боядисват с бяла боя. Създава се усещане за красота и уют. Лабиринтът на тесните улички е бил предназначен да неутрализира вятъра и да обърква пиратите, които нападат острова през ХVІІІ и ХІХ в.

Миконос има две пристанища, старо и ново. Старото е Миконос Таун, малко е и се използва само за екскурзионни лодки и корабчета. Новото, Турлос, е приспособено да поема големи фериботи и круизни кораби. Миконос Таун е разположен на западния бряг и е най-сниманото място на острова. Тук ще откриете емблематичните вятърни мелници – символ на цялата цикладска група. Под мелниците се намира така наречената Малка Венеция – квартал, в който къщите се издигат буквално от морето. Целият град е пълен с барове, ресторанти, бутикови и сувенирни магазини и галерии, и това е мястото, където нощния живот на острова кипи с пълна пара след драматичния залез.

Докато се в град Миконос ви предлагаме да разгледате и църквата Панагия Парапортиани - една от историческите религиозни забележителности на Миконос. Разположена е по блестящото крайбрежие на входа на квартала Кастро в Хора. Варосаните стени на тази крайбрежна църква формират уникална форма поради необичайната конструкция на сградата. Могат да се видят още пет малки църкви, построени една до друга през 14-ти век.

Нощувка.

Трети ден:

Закуска. Препоръчваме ви през деня да посетите плаж Елиа. Известен е с най-дългата плажна ивица на острова и е отдалечен само на 10 км от столицата. Той е един от най-красивите плажове със ситен, златист пясък и постоянно награждаван със “Син флаг”. До него се намират няколко таверни и плажни барове, а за любителите на водните спортове има под наем водни ски и уиндсърф. Плажът Елиа е един от спокойните и тихи плажове на острова.

А вечерта ви предлагаме да посетите един от най-известните и предпочитани плажове на Миконос – Super Paradise. Може да се каже, че плажът е център на нощния живот на острова. Има репутация на място за купон. През късните часове на нощта плажа наподобява голям клуб, където хората се забавляват. Много класации определят плажа като един от десетте най-добри барове в света.

Нощувка.

Четвърти ден:

Закуска. Днес ви предлагаме да посетите остров Делос - родното място на Аполон и Артемида от гръцката легенда. Остров Делос е уникален, тъй като на него няма нито един хотел или плаж. Този остров на практика е един от най-големите музеи под открито небе в целия свят. Според легендите островът е изплувал от морското дъно, след като богът на морето го е извадил оттам. Островът е необитаем, но дневните фериботи могат да ви отведат до там, за да изследвате останките. Топ забележителностите на острова включват: Sacred Harbor (сега е пресушено езеро), Terrace of the Lions (Терасата на лъвовете) , Cleopatra’s House (Къщата на Клеопатра) и House of Dionysos – луксозен частен дом, построен през 2-ри век. Делос разполага и с музей с гръцки скулптури и вази, както и с малко кафене.

Фериботите до острова отпътуват всеки ден от пристанището на град Миконос между 8:00 и 10:00 часа и се връщат в града между 12:00 и 14:00 часа. За допълнителна информация посетете сайта https://www.delostours.gr/en/

Нощувка.

Пети ден:

Ранен трансфер до летището. Отпътуване от Миконос в 08:35 часа. Пристигане в София в 10:05 часа.

 

Настаняване в The Summit of Mykonos 4*:

Вид стая

Double Room
Sea View

Apartment Grand Residential
Sea View

Цена на човек

575 лева

705 лева

 

Цената е на човек и включва:

 • Самолетен билет София – Миконос – София с включени летищни такси и малък ръчен багаж с размери 40 х 30 х 20 см;
 • Трансфер летище-хотел-летище;
 • 4 нощувки със закуски в стая по избор в хотел The Summit of Mykonos 4*;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и с включено покритие и при заразяване с Covid-19 в чужбина. Включва: пълна медицинска защита - 24/7 спешен асистанс, както и покриване на възникналите медицински разходи.

 

Цената не включва:

 • Малък чекиран багаж до 10 кг – 76 лева;
 • Голям чекиран багаж до 20 кг – 100 лева;
 • Лични разходи;
 • Градска такса – определя се от хотела и се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им.
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“. Покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването и при разболяване от Covid-19.

 

Важно:

 • Свободните места по посочените цени са ограничени. Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети и хотелските резервации по специалните тарифи.
 • Офертата не е обвързана с временни резервации и подлежи на препотвърждение към момента на реална резервация.
 • Тази програма е само препоръчителна и за изпълнението и се ползва обществен транспорт.

 

Начин на плащане:

 • Депозит – 150 лева при резервация;
 • Доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване;

 

Необходими документи:

 • Лична карта или международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

 

Анулации и неустойки:

 • При анулация до 12.09.2020 – неустойка в размер на 150 лева;
 • При анулация след 12.09.2020 – неустойка в размер на цялата сума;
 • Препоръчваме застраховка Отмяна на пътуване, за да ви се възстановят всички разходи при анулация поради болест , вкл. Covid 19;

 

Условия на медицинските застраховки:

1. Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и с включено покритие при заразяване с Covid-19 в чужбина.

/Включена в цената/

Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 по време на пътуване в чужбина, то щеполучи пълна медицинска защита като част от медицинската застраховка за чужбина, включена взастрахователния пакет. Това включва 24/7 спешен асистанс, както и покриване на възникналитемедицински разходи.Покрито е също така прекъсване на пътуването, както и отделно връщане до родината порадизаболяване или подозрения за COVID-19, при условие че това е в съответствие с инструкциите иразпоредбите на местните власти и при условие, че това е включено като покритие по избраниязастрахователен пакет.

В случай на заболяване на съпруг/а или близък роднина у дома, който има животозастрашаващосъстояние поради COVID-19, ние ще съдействаме за връщането до родината и ще възстанови мразходите за пътуването. Това включва такси за презаверяване и разходи за неизползванитуристически услуги, но при условие, че застрахователният пакет включва покритие „отделновръщане“ и „прекъсване на пътуването“.Застраховката също покрива разходите за закъсняло пристигане в чужбина или закъсняло връщанев родината, ако на пътуващия е отказан бординг поради съмнение за COVID-19. За целтазастрахователният пакет трябва да включва покритие „закъсняло връщане/пристигане“.

 

2. Застраховка „Отмяна на пътуване“ - защита при Covid-19

/Срещу доплащане/

Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина порадисъмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховкатапокрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който н е пътува, също се счита за причина заанулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние порадиCOVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

 

Важно уточнение:

 • Издадени предупреждения за пътуване, страх за предприемане на пътуване или груба небрежност остават като изключени събития.
 • Покритията за «прекъсване на пътуване», «закъсняло връщане/пристигане» и «отделно връщане» са приложими за съответните застрахователни продукти, които включват тези покрития. Например покритие «прекъсване на пътуване» се включва само по застрахователни продукти «Отмяна на пътуване» и «Защита при пътуване Премиум».
 • Пандемия и епидемия продължават да съществуват като изключения в Общите условия. Например ако пътуването бъде отменено от туроператора заради COVID-19, това събитие е изключен риск по застрахователното покритие.

Следните събития също остават изключени от обхвата на застраховките:

 • Пътуване до държави/райони, за които властите са издали официални предупреждения запътуване (степен 5 или 6),
 • Страх от предприемане на пътуване,
 • Отказ за спазване или несъобразяване с правила и разпоредби в съответната дестинация,
 • Груба небрежност и умишлено заразяване с COVID-19.

Настаняване в The Summit of Mykonos 4*:

Вид стая

Double Room 
Sea View

Apartment Grand Residential 
Sea View

Цена на човек

575 лева

705 лева

 

Цената е на човек и включва:

 • Самолетен билет София – Миконос – София с включени летищни такси и малък ръчен багаж с размери 40 х 30 х 20 см;
 • Трансфер летище-хотел-летище;
 • 4 нощувки със закуски в стая по избор в хотел The Summit of Mykonos 4*;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и с включено покритие и при заразяване с Covid-19 в чужбина. Включва: пълна медицинска защита - 24/7 спешен асистанс, както и покриване на възникналите медицински разходи.

 

Цената не включва:

 • Малък чекиран багаж до 10 кг – 76 лева;
 • Голям чекиран багаж до 20 кг – 100 лева;
 • Лични разходи;
 • Градска такса – определя се от хотела и се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им.
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“. Покрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването и при разболяване от Covid-19.

 

Важно:

 • Свободните места по посочените цени са ограничени. Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети и хотелските резервации по специалните тарифи.
 • Офертата не е обвързана с временни резервации и подлежи на препотвърждение към момента на реална резервация.
 • Тази програма е само препоръчителна и за изпълнението и се ползва обществен транспорт.

 

Начин на плащане:

 • Депозит – 150 лева при резервация;
 • Доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване;

 

Необходими документи:

 • Лична карта или международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

 

Анулации и неустойки:

 • При анулация до 12.09.2020 – неустойка в размер на 150 лева;
 • При анулация след 12.09.2020 – неустойка в размер на цялата сума;
 • Препоръчваме застраховка Отмяна на пътуване, за да ви се възстановят всички разходи при анулация поради болест , вкл. Covid 19;

 

Условия на медицинските застраховки:

1. Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и с включено покритие при заразяване с Covid-19 в чужбина.

/Включена в цената/

Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 по време на пътуване в чужбина, то щеполучи пълна медицинска защита като част от медицинската застраховка за чужбина, включена взастрахователния пакет. Това включва 24/7 спешен асистанс, както и покриване на възникналитемедицински разходи.Покрито е също така прекъсване на пътуването, както и отделно връщане до родината порадизаболяване или подозрения за COVID-19, при условие че това е в съответствие с инструкциите иразпоредбите на местните власти и при условие, че това е включено като покритие по избраниязастрахователен пакет.

В случай на заболяване на съпруг/а или близък роднина у дома, който има животозастрашаващосъстояние поради COVID-19, ние ще съдействаме за връщането до родината и ще възстанови мразходите за пътуването. Това включва такси за презаверяване и разходи за неизползванитуристически услуги, но при условие, че застрахователният пакет включва покритие „отделновръщане“ и „прекъсване на пътуването“.Застраховката също покрива разходите за закъсняло пристигане в чужбина или закъсняло връщанев родината, ако на пътуващия е отказан бординг поради съмнение за COVID-19. За целтазастрахователният пакет трябва да включва покритие „закъсняло връщане/пристигане“.

 

2. Застраховка „Отмяна на пътуване“ - защита при Covid-19

/Срещу доплащане/

Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина порадисъмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховкатапокрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който н е пътува, също се счита за причина заанулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние порадиCOVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

 

Важно уточнение:

 • Издадени предупреждения за пътуване, страх за предприемане на пътуване или груба небрежност остават като изключени събития.
 • Покритията за «прекъсване на пътуване», «закъсняло връщане/пристигане» и «отделно връщане» са приложими за съответните застрахователни продукти, които включват тези покрития. Например покритие «прекъсване на пътуване» се включва само по застрахователни продукти «Отмяна на пътуване» и «Защита при пътуване Премиум».
 • Пандемия и епидемия продължават да съществуват като изключения в Общите условия. Например ако пътуването бъде отменено от туроператора заради COVID-19, това събитие е изключен риск по застрахователното покритие.

Следните събития също остават изключени от обхвата на застраховките:

 • Пътуване до държави/райони, за които властите са издали официални предупреждения запътуване (степен 5 или 6),
 • Страх от предприемане на пътуване,
 • Отказ за спазване или несъобразяване с правила и разпоредби в съответната дестинация,
 • Груба небрежност и умишлено заразяване с COVID-19.

Миконос е гръцки остров, част от Цикладските острови в Егейско море.

Главен град на острова (т.нар. хора) е Миконос – една от световните перли – съчетание от специфична архитектура, невероятни рибни ресторанти, кафенета, дискотеки, клубове, бутици и магазини за подаръци. Островът се слави с нощния си живот.

Символите на острова са пеликанът Петрос (всъщност пеликаните са три) и Вятърните мелници.

В центъра на главния град има много забележителности:

 • Поредица от къщи с островна архитектура, в основите на които се удрят морските вълни – известни като Малката Венеция (англ. – The Little Venice)
 • Площад „Алефкандра" с църквата и площада с рибните ресторанти
 • Вятърните мелници
 • Площад „Триа Пигадиа" („Трите Чучура")
 • Летният амфитеатър
 • Църквата „Парапортиани"
 • Площадът пред старото пристанище

Известно е и градчето Ано Мера, където има манастир.

На близкия до Миконос остров Делос съгласно митовете, Лето родила близнаците Артемида и Аполон.

Архитектурата е специфична. Къщите са бели, кубообразни и максимум двуетажни. Уличките са тесни и се боядисват с бяла боя. 

Забавления – плажове, магазини, ресторанти, разходки, морски екскурзии до Делос, Санторини, Крит, Парос, Наксос; гмуркане, плуване, дискотеки по плажовете и в Хора.

По-известни плажове:

 • Плати Иало
 • Парадайс
 • Супер Парадайс
 • Елиа
 • Лиа
 • Кало Ливади
 • Парага
 • Псару бийч
 • Агио Стефано
 • Орно
 • Панормос бийч

Контакти

Контакти

тел/факс: 042/636-640

мобилен: 0888/295-358

e-mail: office@nvtours.bg

Национален телефон: 0 700 10 027

Facebook