NVTours

Ледения остров за БЕЛИТЕ НОЩИ: ИСЛАНДИЯ 2020г.

Много, много отдавна, преди в Исландия да изригне най-мощният вулкан в рамките на историческото време, норвежките викинги открили и населили Ледения остров.
Не отхвърляйте пътуването до Исландия за неопределеното бъдеще! Ледниците се топят... въпреки конференциите за затоплянето на климата. А туристите стават все повече и повече. В близкото бъдеще Северът на Европа няма да бъде същият...

Маршрут: София - Рейкявик, Исландия - София

Oбслужване на български език!

Промоционални цени, валидни за записване до 03.02.2020г.!
Валидна от: 14.06.2020 до: 21.06.2020Транспорт: Самолет Транспорт със самолет

Цени от 4954 лв.

Държава: ИсландияВреметраене: 8 дни / 6 нощувки

Полетата с * са задължителни.

Дестинация:

Ледения остров за БЕЛИТЕ НОЩИ: ИСЛАНДИЯ 2020г.

Име, фамилия:*
E-mail:*
Телефон*:
Дата на заминаване:
Брой туристи:
Брой дни:
Допълнителни изисквания:
  - виж

Програма:

1 ден: полет до Исландия, Кеплавик
Сбор на летище София, Терминал 2 в 12.30 ч. Полет с прекачване до Кеплавик, Исландия. Пристигане в 23.20 ч., и трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка

2 ден: разглеждане на Рейкявик, Синята Лагуна
Закуска. Разглеждане на най-северната столица в света - Рейкявик. Ще видим сградата Хьофди където се е провела историческата среща между Михаил Горбачов и Роналд Рейгън, сложила край на Студената война, Кметството, Парламента, лутеранската Катедрала - Халгримскиркя, проектирана в съвременен стил, скулптурната композиция Солфар, градското езеро Тьорнин, концертната зала Harpa, знаменитата сграда Perlan – Перлата във формата на цвете. В горната й част има площадка за наблюдение с великолепна гледка към Рейкявик, кафене и въртящ се ресторант. Свободно време за обяд и разходка в града. Следобед отпътуване за Синята Лагуна /включен в цената входен билет и ползване на хавлия/. Морската вода се просмуква през лавата, вследствие на което дълбоко под земята се образуват цели резервоари, където водата се нагрява до 240 градуса. Това е позволило построяването на геотермална централа, която използва природните ресурси в полза на хората. Тя достига 200 м широчина и няколко километра дължина. Средната температура на водата е 37 градуса, като леко се понижава само при ветровито време. Молекулите на силиция пречупват светлината и това е причината за млечносиния цвят на водата. Синята лагуна е най-популярното туристическо място в Исландия.
Вечерта връщане в хотела. Нощувка

3 ден: Златният пръстен – Водопада Гълфос, Долината на гейзерите, Националния парк Тингветлир, водопадите Скогафос и Селяландсфос
Закуска. Днешният ден е посветен на Златния пръстен – „визитната картичка” на Исландия. Очакват ви най-важните исландски забележителности: Националния парк Тингветлир, където на брега на красиво езеро в 930 г. е основан най-старият демократичен парламент в света, ще видите и разлома Силфра - мястото на разминаване на северо-американската и европейската литосферни плочи: тук свършва Европа и започва Америка! В долината на Гейзерите ще се доближим до Geysir - най-известния гейзер и причина за единствената исландска дума, еднаква на всички езици, тъй като дава собственото си име на всички горещи извори на планетата. Geysir е загубил предишната си активност, но в близост се намира Строхкур – активен гейзер, на чието шоу ще се насладим. Маршрутът продължава към Златния водопад Гълфос. Водата на ледниковата река Хвита пада от височина 32 м в тесен каньон. Продължаваме на югоизток към още два величествени водопада: Селяландсфос и Скогафос. Настаняване в хотел. Нощувка.

4 ден: Южна Исландия - Ледниковата лагуна Йокулсарлон, ледника Ватнайокул
Закуска. Екскурзия до южните брегове на Исландия. Те ще ви очароват с цветущи поля, водопади, черни пясъчни плажове, рибарски селища. Ще видите причудливите скали Рейнисдрангар, в Рейнисфяра ще се разходим по черния пясъчен плаж, ще се любуваме на пещерите и ятата птици, които гнездят в тях, на проблясващите в далечината ледници Мирдалсьокул и Ейяфятлайокул. Ще посетим националния парк Скафтафетл с водопада Свартифос и вулкана Гримсвотн, изхвърлил в 1998 г. стълб пара, висок 10 километра! След обяд ни очаква близка среща с айсбергите от Ледниковата лагуна. Тя се намира в подножието на южния език на най-големия ледник в Европа Ватнайокул. Ледникът бавно слиза към океана и се топи. Преди 50 години ледникът достигнал брега и откъсващите се от него айсберги започнали да отплуват в океана. Възможност за разходка на амфибия между големите сини и бели ледени блокове, които бавно се придвижват към откритото море. Настаняване в хотел. Нощувка.

5 ден: Източна Исландия - Егилстадир
Закуска. Днес ще се запознаем с долините и фиордите на Източна Исландия – стръмни склонове, заснежени планински брегове. По пътя ще посетим музея на минералите в Stodvarfjordur, а в района на селцето Djupivogur ще наблюдаваме птичи колонии. Настаняване в хотел в Егилстадир. В неговите околности се намира езерото Lagarfljot, където според легендата живее чудовище, подобно на Неси. Може да се организира екскурзия с корабче. Нощувка.

6 ден: Централна и Северна Исландия, водопада Детифос, Хусавик, китово сафари, Северната Лагуна
Закуска. Продължаваме пътуването през централните планини на Исландия, където човешкото въображение е вдъхновено от представата за всемирното земно начало: девствени пейзажи с причудливи образувания от лед, вулкани и усещането за тишина във величествената пустош. При подходяща синоптична прогноза ще посетим Детифос, най-мощният водопад в Европа. Ще пътуваме покрай живописните заливи на Северна Исландия, за да стигнем град Хусавик, където по желание ще се включим в морско сафари за наблюдение на китове. Световният фонд на дивата природа посочва Исландия на едно от първите места в Топ 10 за фотосафари на китове. Денят ще завърши на езерото Миватн, където за 1 час ще се отпуснем в прегръдките на геотермалната вода на Северната Лагуна /температурата на водата е +40 градуса, входът е включен в цената/. Настаняване в хотел. Нощувка.

7 ден: Северна Исландия - Акурейри, водопада Годафос, езерото Миватн
Закуска. Обиколка на живописния район на езерото Миватн, известно с популациите на водни птици и сюрреалистичните пейзажи от вулканична лава. Разглеждане на псевдократерите Skutustadir и образуванията от лава Dimmuborgir, спирка на серните ями и езерата с кипяща тиня. Ще преминем проходите за една запомняща се фотопауза на водопада Годафос – „Водопадът на боговете”. Запознанство с град Акурейри, втори по големина след Рейкявик, наречен столицата на Северна Исландия и фиорда Скагафиордур. Следобяд отпътуване за Кеплавик. Трансфер до летището.

8 ден: полет за България
Полет за София с прекачване. Пристигане в София в 13.55 ч. местно време.

ЦЕНИ:

Вид настаняване
Промоционални цени, валидни за записване до 03.02.2020
Стандартни цени, валидни за записване след 03.02.2020
Възрастен в двойна стая 2 530 евро / 4 954 лв 2 660 евро / 5 208 лв
Трети възрастен, настанен в двойна стая на доп. легло 2 328 евро / 4 558 лв 2 458 евро / 4 813 лв
Възрастен в единична стая 3 046 евро /5 964 лв 3 176 евро / 6 219 лв
Дете до 12 г., настанено с двама възрастни 2 245 евро / 4 396 лв 2 375 евро / 4 650 лв
 • Забележка: Наличето на тройни стаи е на запитване!


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет София – Рейкявик – София, полет с прекачване
 • включен багаж: 1 брой малък ръчен салонен багаж с размери 40/20/25 см
 • 1 брой чекиран куфар/чанта до 20 кг
 • Летищни такси
 • Всички трансфери летище - хотел – летище
 • Транспорт по горепосочения маршрут в Исландия с минибус/автобус
 • Водач-екскурзовод на български език по време на цялото пътуване
 • Екскурзовод в Исландия с превод на български
 • 6 нощувки, както следва:

2 нощувки със закуски в хотел*** в района на Рейкявик/Selfoss , хотел Ork 3*+ или подобен
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел*** в района на Скогарфос, х-л Skogar 3* или подобен
1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Ледниковата лагуна, хотел Jokull или подобен
1 нощувка със закуска в хотел*** в Егилстадир, х-л Icelandair Herad, 3*+ или подобен
1 нощувка със закуска в хотел ***/**** в Myvatn, хотел Fosshotel 4* или подобен

 • Входна такса за Северната Лагуна
 • Входна такса с включени хавлии за комплекса Синята лагуна
 • Пътни такси за всички пътувания по маршрута


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Медицинска застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” със застрахователно покритие 10 000 евро /за лица над 65 г. има доплащане/: 16 лв

/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

 • Фотосафари на китове в Хусавик, 3-4 часа: в порядъка на 115 евро = 196 лв

/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

 • Амфибия на Ледниковата Лагуна: 59 евро = 116 лв

/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

 • Вечери и обяди: ориентировъчна стойност: 40-50-60 Е на човек

/не се организират предварително/

 • Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.
 • Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма.


ЦЕНИ:

Вид настаняване
Промоционални цени, валидни за записване до 03.02.2020
Стандартни цени, валидни за записване след 03.02.2020
Възрастен в двойна стая 2 530 евро / 4 954 лв 2 660 евро / 5 208 лв
Трети възрастен, настанен в двойна стая на доп. легло 2 328 евро / 4 558 лв 2 458 евро / 4 813 лв
Възрастен в единична стая 3 046 евро /5 964 лв 3 176 евро / 6 219 лв
Дете до 12 г., настанено с двама възрастни 2 245 евро / 4 396 лв 2 375 евро / 4 650 лв
 • Забележка: Наличето на тройни стаи е на запитване!


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет София – Рейкявик – София, полет с прекачване
 • включен багаж: 1 брой малък ръчен салонен багаж с размери 40/20/25 см
 • 1 брой чекиран куфар/чанта до 20 кг
 • Летищни такси
 • Всички трансфери летище - хотел – летище
 • Транспорт по горепосочения маршрут в Исландия с минибус/автобус
 • Водач-екскурзовод на български език по време на цялото пътуване
 • Екскурзовод в Исландия с превод на български
 • 6 нощувки, както следва:

2 нощувки със закуски в хотел*** в района на Рейкявик/Selfoss , хотел Ork 3*+ или подобен
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел*** в района на Скогарфос, х-л Skogar 3* или подобен
1 нощувка със закуска в хотел*** в района на Ледниковата лагуна, хотел Jokull или подобен
1 нощувка със закуска в хотел*** в Егилстадир, х-л Icelandair Herad, 3*+ или подобен
1 нощувка със закуска в хотел ***/**** в Myvatn, хотел Fosshotel 4* или подобен

 • Входна такса за Северната Лагуна
 • Входна такса с включени хавлии за комплекса Синята лагуна
 • Пътни такси за всички пътувания по маршрута


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Медицинска застраховка за периода на екскурзията на ЗК „Уника” със застрахователно покритие 10 000 евро /за лица над 65 г. има доплащане/: 16 лв

/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

 • Фотосафари на китове в Хусавик, 3-4 часа: в порядъка на 115 евро = 196 лв

/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

 • Амфибия на Ледниковата Лагуна: 59 евро = 116 лв

/по желание, заявява се и се заплаща предварително от България/

 • Вечери и обяди: ориентировъчна стойност: 40-50-60 Е на човек

/не се организират предварително/

 • Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста при доказано заболяване или отмяна на пътуването поради неблагоприятни метеорологични условия и други форсмажорни обстоятелства.
 • Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма.

NB:
Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен и закъснял багаж. Решението за включване в екскурзия със самолетен превоз автоматично предполага, че неудобствата от инциденти с багаж са предварително приети от пътника. Напомняме на всички туристи, че такива инциденти непрестанно се случват!

Условия за резервации:

 • Депозит: 50% от пакетната цена при записване
 • Доплащане: до 26 дни преди дата на заминаване


Условия за анулация/прекратяване на договора:
В случай на отказ от пътуването или прекратяване на договора по вина на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ възстановява платената сума за пътуването, като удържа стойността на издадения самолетен билет /ако има такъв/ и допълнително удържа следните такси за отказ:

 • от деня, следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни преди датата на тръгване за самолетните програми – такса в размер на 100 лв на турист,
 • от 59 до 30 календарни дни преди датата на тръгване - 100% от внесения депозит.
 • от 29 до 14 календарни дни преди датата на тръгване - 75% от общата цена на туристическия пакет;
 • под 14 календарни дни 100% от общата цена на туристическия пакет;

 

 • Няма паспортен и визов режим в страната; няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

Контакти

Контакти

тел/факс: 042/636-640

мобилен: 0888/295-358

e-mail: office@nvtours.bg

Национален телефон: 0 700 10 027

Facebook