NVTours

Екскурзия в ЯПОНИЯ - Страната на Изгарящото Слънце

Японците са известни със своята мъдрост,с почитта си към търпението и трудолюбието и с прочутото съзерцание на цъфналите вишни. За тях изящните вишневи цветчета са символ на преходността на самия живот- красиви са, но красотата им е краткотрайна.Както и животът - отлита бързо, затова трябва да му се наслаждаваме.
Маршрут:
София - Истанбул - Токио/ Нико ; Камакура - Йокохама /- Фуджи - Хаконе - Киото - Осака/ Нара/ - Истанбул - София
11 дни / 8  нощувки / 2  нощни полета/обиколна програма

Валидна от: 13.05.2020 до: 23.05.2020Транспорт: Самолет Транспорт със самолет

Цени от 6811 лв.

Държава: ЯпонияВреметраене: 11 дни / 8 нощувки

Полетата с * са задължителни.

Дестинация:

Екскурзия в ЯПОНИЯ - Страната на Изгарящото Слънце

Име, фамилия:*
E-mail:*
Телефон*:
Дата на заминаване:
Брой туристи:
Брой дни:
Допълнителни изисквания:
  - виж

Програма:

ПЪРВИ ДЕН: 13.05.2020| ПОЛЕТ
Полет София-Истанбул с АК Турски Авиолинии. Излита в 21:40ч. Каца в ИСТАНБУЛ в 23:05ч.
ВТОРИ ДЕН: 14.05.2020| ТОКИО
Полет Истанбул -Токио. Излита в 01:40ч. Каца в Токио (Ханеда) в 19:10ч. Митническите формалности отнемат около 1 час. Посрещане от Вашия частен англо-говорящ екскурзовод, трансфер и настаняване в хотел The_b_Tokyo Akasaka 3* за 4 нощувки база закуска;
ТРЕТИ ДЕН: 15.05.2020| TОКИО
Закуска. Целодневна туристическа обиколка на Токио: започваме с разглеждане на най-стария храм в Токио - храма Асакуса Канон, наричан още и Сенсожи. Историята му започва от VII век, като легендата разказва, че през 628 г. двама местни рибари уловили малка статуя в мрежата си докато ловели риба в река Сумида. Те отнесли статуята в селото си и хората разпознали в нея образа на Канон - богинята на милосърдието. Така бил построен храм, който да съхрани и почете статуята на богинята. Разходка по прочутата пешеходна улица Накамисе: Тя е една от най-старите търговски улици в Япония. Традиционни закуски, като Kaminari-okoshi (хрупкав оризов снакс) и Ningyo-яки (торта с червен боб), аксесоари в японски стил, играчки, вентилатори и орнаменти за коса са само някои от нещата, които могат да бъдат намерени там. Фотостоп на Площадът на Имперския Дворец - тихо и спокойно кътче в забързания град; Императорския дворец и неговите градини се намират на мястото на бившия жилищен дворец на Токугава шогуни през периода Едо (1603-1867). Разглеждане на Източните градини на Имперския дворец. Следващата ни спирка е Токио Тауър - "японската Айфелова кула" всъщност е радио и телевизионна кула, извисяваща се на височина 333 метра, построена през 1958г. Става популярна, когато пак същата година е била осветена с помощта на специален механизъм, наречен ”Димантено перде”, който осветява, кулата в специални цветове, вариращи от чисто бяло в лято, към меко оранжево през зимата. Свободно време за обяд в модерния квартал Гинза. Следващата ни спирка е Скай Трий - Кула висока 634м с платформа за наблюдение на 350 м. Обиколката приключва с ОДайба и Моста на Дъгата- квартал, създаден върху изкуствен остров в залива. През 1850г. е бил построен за отбранителни цели, след това в края на 20 век е драстично разширен и превърнат в основна търговска област, зона за отдих и жилищен район.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН:16.05.2020| ТОКИО - НИКО - ТОКИО
Закуска. В 8.00ч. отпътуване за целодневна екскурзия до Нико. Посещаване на храма-светиня Тошогу, мавзолей на Токугава. Токугава е основател на шогуната Токугава и управлява Япония до 1868 г. в продължение на цели 250 години. Богато украсеният храм се състои от няколко шинтоистки и будистки храмови сгради, разположени в красива гора. Първоначално възникнал като мавзолей, храмът се разраства до голям, пищно украсен комплекс. Разглеждане на храма Футарасан и минаване по свещения мост към храма. Отпътуване за езерото Чузенжи и водопада Кегон. Висок 100 м., водопадът Кегон е един от трите най-красиви в Япония и единственото място, от което изтичат водите на езерото Чузенжи. Привечер отпътуване обратно към Токио. Връщане в хотела към 18.00ч
ПЕТИ ДЕН: 17.05.2020| ТОКИО - КАМАКУРА - ЙОКОХАМА
Закуска. В 9.00ч. отпътуване за целодневна екскурзия до Камакура и Йокохама, намиращи се на 80 км. югозападно от Токио. Разглеждането на старинния исторически град Камакура включва храма Котоку-ин - известен със своята бронзова статуя на "Великия Буда" и храма Цуруока Хачиман го - най-значимата шинтуистка светиня в Камакура. Свободно време за обяд на улица Комачи-дори - главната търговска улица на Камакура, осеяна с кафенета, традиционни японски ресторанти и магазини. След обяд отпътуване към Йокохама – разглеждане на градините Санкей ен, китайския квартал с храма Куай Тай и парка Ямашита. Връщане в хотела към 18.00ч
ШЕСТИ ДЕН: 18.05.2020| ТОКИО - ФУДЖИ - ХАКОНЕ - КИОТО
Закуска. В 08.30ч. напускаме Токио в посока Фуджи и Хаконе, намиращи се на 80 км. югозападно от Токио. /Багажът отпътува директно към Киото. Ще бъде дотавен в хотела между 17ч. и 19ч./ Пътуване с влака стрела KODAMA по маршрут Токио Шинжуку - Одавара. Целодневна туристическа програма в Хаконе, част от национален парк Фуджи-Хаконе-Изу, Свободно време за обяд. Разходка с пиратско корабче по езерото Аши, откъдето се открива секваща дъха гледка към господаря Фуджи, Качване с лифт до връх Комагатаке. В 16.08ч. влак стандартна класа Одавара – Киото. В 18.11ч. пристигане в Киото. Настаняване в Citadine Kyoto Karasuma Gojo 3* за 2 нощувки.
По желание: Японска битова традиционна вечеря в хотела.
СЕДМИ ДЕН: 19.05.2020| КИОТО
Закуска. В 09.00ч. среща с Вашия гид за целодневна туристическа  програма в КиотоЗамъка Нижо, дело на великия Токугава. През 1602 год. той заповядва на всички феодални владетели в западната част на днешна Япония да подкрепят финансово изграждането на замъка Нижо. Нижо е завършен 25 години по-късно. Следващата ни спирка е храма Кийомизу-дера, част от историческите паметници на древно Киото и Световното наследство на ЮНЕСКО. Следва посещение на Център за изработване на занаятчийски изделия и текстил, където сме поканени на ... ЧАЕНА ЦЕРЕМОНИЯ. Свободно време в Гийон-кварталът на гейшите в Киото. Препоръчваме разходка по автентичната улица Каварамачи. Турът приключва в 18.00ч.
ОСМИ ДЕН: 20.05.2020| КИОТО - ОСАКА
Закуска. В 09.00ч. среща с Вашия гид. Туристическа  програма Киото: разглеждане на храма Кинкаку-жихрама Рьоанжи или Златния Павилион - дзен будистки храм с невероятен градински комплекс, признат за част от 17-те Исторически паметници на древно Киото и част от Световното наследство на ЮНЕСКО. Продължаваме със Скалната градина, прекрасен пример за японския ландшафтен дизайн. Ако времето позволява, последната спирка за деня ще е Имперският Дворец и Императорския парк, резиденция на японското императорско семейство до 1868 г., когато столицата е преместена от Киото в Токио.  Трансфер към Осака. Пристигане към 18.00ч. и Настаняване в хотел Daiwa Roynet Osaka Shinsaibashi 4* за 2 нощувки.
ДЕВЕТИ ДЕН: 21.05.2020| ОСАКА - НАРА - ОСАКА
Закуска. В 09.00ч среща с Вашия гид и отпътуване към Нара. Целодневна  туристическа  обиколка на Нара, първата столица на Япония от 710г. Обиколката започва с храма Тодайджи (752 г.) - дом на Великия Буда, една от най-големите бронзови статуи на Буда в света, изработена от 437 тона бронз и 130 кг. чисто злато. Свободно време в Парка на Сърните, където над 1100 сърни се разхождат на воля - считат ги за посланици на храма. Продължаваме с храма Касуга - най-красивият шинтуистки храм в Нара (710 г.), заобиколен от 3000 висящи фенера (разглежда се отвън). Завършваме със светинята Фушими и съкровищницата Кофукуджи - част от едноименния храмов комплекс, състоящ се от 150 сгради. Съкровищницата е едно от нещата, които задължително трябва да видите, ако сте почитател на будисткото изкуство. Тук могат да се видят експонати от времето на основаването на столицата Нара, сред които е и една от най почитаните будистки статуи на Ашура, както и много други монументи. Турът приключва към 17.00ч. Връщане в Осака.
ДЕСЕТИ ДЕН: 22.05.2020| ОСАКА
Закуска. Свободно време в Осака до обяд. Напускане на стаите към 11.00ч. В 13.00ч. среща с Вашия гид за Полудневна туристическа  програма в Осака: Посещение на Замъкът Осака - символ на града. Замъкът е разположен на 60 000 кв.м. и съдържа 13 сгради. Паркът към замъка има огромни зелени площи, спортни съоръжения и е едно от най-красивите места в града по време на цъфтежа на японските вишни през април. Следва небостъргачът Умеда, наричан още Умеда Скай, една от най-посещаваните сгради в Осака, Обсерваторията в Плаващите градини на Умеда, Свободно време в Шинсайбаши - предпочитан за разходки и шопинг от местните, впечатляващ с пъстрите си магазини и реклами.

В 18.00ч. Трансфер до летището за полет Осака-Истанбул с АК Турски Авиолинии. Излита в 22:50ч.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН:23.05.2020| ИСТАНБУЛ - СОФИЯ

Каца във Истанбул в 05:10ч. Полет Истанбул -София на АК Турски Авиолинии.
Излита в 07:45ч. Каца в София в 09:05ч.

ПАКЕТНА ЦЕНА | ЕКСКУРЗИЯ В ЯПОНИЯ - СТРАНАТА НА ИЗГРЯВАЩОТО СЛЪНЦЕ

Настаняване

Пакетна цена

Възрастен в двойна стая

3 475 евро / 6 811 лева

Възрастен в единична стая

4 050 евро / 7 938 лева

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 15 ДУШИ

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетни билети икономична класа за международни полети София- Истанбул -Токио / Осака- Истанбул -София на АК Турски Авиолинии, вкл. Летищни такси
 • Всички трансфери, описани по програма, бус или влакове
 • 4 нощувки със закуски в Токио в хотел The_b_Tokyo Akasaka 3*
 • 2 нощувки със закуски в Киото в хотел Citadine Kyoto Karasuma Gojo 3*
 • 2 нощувки със закуски в Осака в хотел Daiwa Roynet Osaka Shinsaibashi 4*
 • Всички турове и обиколки, описани по програма - с ЧАСТЕН АНГЛОГОВОРЯЩ ЕКСКУРЗОВОД и превод на български език
 • Водач от агенцията
 • Входни такси на посещаваните обекти по програмата
 • Медицинска застраховка за покритие 10 000 евро на ЗАД Армеец за периода на цялото пътуване
 • Застраховка отговорност на туроператора
 • Такса обслужване за местни екскурзоводи и шофьори

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Разходи от личен характер
 • По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Моля консултирайте се с наш представител
 • По желание включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка – Моля консултирайте се с наш представител
ПАКЕТНА ЦЕНА | ЕКСКУРЗИЯ В ЯПОНИЯ - СТРАНАТА НА ИЗГРЯВАЩОТО СЛЪНЦЕ

Настаняване

Пакетна цена

Възрастен в двойна стая

3 475 евро / 6 811 лева

Възрастен в единична стая

4 050 евро / 7 938 лева

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 15 ДУШИ

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетни билети икономична класа за международни полети София- Истанбул -Токио / Осака- Истанбул -София на АК Турски Авиолинии, вкл. Летищни такси
 • Всички трансфери, описани по програма, бус или влакове
 • 4 нощувки със закуски в Токио в хотел The_b_Tokyo Akasaka 3*
 • 2 нощувки със закуски в Киото в хотел Citadine Kyoto Karasuma Gojo 3*
 • 2 нощувки със закуски в Осака в хотел Daiwa Roynet Osaka Shinsaibashi 4*
 • Всички турове и обиколки, описани по програма - с ЧАСТЕН АНГЛОГОВОРЯЩ ЕКСКУРЗОВОД и превод на български език
 • Водач от агенцията
 • Входни такси на посещаваните обекти по програмата
 • Медицинска застраховка за покритие 10 000 евро на ЗАД Армеец за периода на цялото пътуване
 • Застраховка отговорност на туроператора
 • Такса обслужване за местни екскурзоводи и шофьори

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Разходи от личен характер
 • По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката; Моля консултирайте се с наш представител
 • По желание включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка – Моля консултирайте се с наш представител

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

 • Цветно копие на международен паспорт
 • Аванс в размер на 1100 евро / 2156 лева на човек, копия на паспортите на всички пътуващи, сключване на договор;
 • Пълно плащане до 13.02.2020г.

 УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

 • При анулация до 13.02.2020г. - без неустойка.
 • При анулация от 14.02.2020г. до 29.02.2020г. - неустойка в размер на 40% от общата цена на пътуването.
 • При анулация от 01.03.2020г. до 13.04.2020г. - неустойка в размер на 70% от общата цена на пътуването.
 • При анулация след 13.04.2020г. или неявяване за полет-неустойка 100% от общата цена на пътуването.
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените, но неизползвани услуги.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 13.03.2019г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна;


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория, не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ.
 • Цените са изготвени при курс 100¥=1.2595 ЕUR и при увеличение/намаление на курса в рамките на 5% агенцията си запазва правото да преизчисли посочените цени по курса към момента на крайното плащане.
 • Минимален брой записани, необходим за осъществяване на пътуването - 13 души
 • Последователността на посещаваните обекти в туровете по програмата подлежи на доуточнение във връзка с оптималното им осъществяване при обективна промяна на часовете на полетите и атмосферните условия.
 • Настаняването в хотелите е в стая тип Western room - стаи с легла.
 • При пътуване на семейство с деца под 12г. - децата ползват намаление от цената на хотелското настаняване, което подлежи на доуточнение.
 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата
 • Часово време: България - 12:00ч., Япония - 18:00ч.
 • Валута: 1000¥= 8.3425 ЕUR (към 13.09.2019)

Контакти

Контакти

тел/факс: 042/636-640

мобилен: 0888/295-358

e-mail: office@nvtours.bg

Национален телефон: 0 700 10 027

Facebook