NVTours

Екскурзия в ИСЛАНДИЯ-Северни саги за Викинги, Тролове и Елфи, гейзери и вулкани

 

Ако някога се озовете на място, на което пейзажите напомнят повече на тези от непозната планета, отколкото на Земята, а имената на забележителностите е трудно да бъдат произнесени, то няма съмнение – в Исландия сте!
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ ДО 31.12.2019г.!
Маршрут:
София - Франкфурт - Рейкявик - Златният пръстен (Долината на гейзерите - Национален парк Тингветлир) - Национален парк Скафтафел - Свартифос - Йокулсарон - Рейнисфяра - водопадите Селяландсфос и Скогафос - Рейкявик - Франкфурт - София
Самолетна програма с група и водач на български език!

 


Валидна от: 05.06.2020 до: 11.06.2020Транспорт: Самолет Транспорт със самолет

Цени от 3916 лв.

Държава: ИсландияВреметраене: 7 дни / 5 нощувки

Полетата с * са задължителни.

Дестинация:

Екскурзия в ИСЛАНДИЯ-Северни саги за Викинги, Тролове и Елфи, гейзери и вулкани

Име, фамилия:*
E-mail:*
Телефон*:
Дата на заминаване:
Брой туристи:
Брой дни:
Допълнителни изисквания:
  - виж
Програма:
ПЪРВИ ДЕН: 05.06.2020,    София - Франкфурт - Рейкявик*

Полет София - Франкфурт - Рейкявик на АК Lufthansa. Излита в 14:15ч. Каца в 15:15ч. във Франкфурт. Излита в 21:50ч. Каца в 23:30ч. в Рейкявик. Трансфер и настаняване в хотел 3* в Ко?упавогюр (исл. Kópavogur) близо до Рейкявик. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: 06.06.2020,  Рейкявик

Закуска. Обзорна 4-часова обиколка на столицата на Исландия - Рейкявик. Градът е наричан „най-големият” малък град в света. По време на обиколката ще видим най-известните забележителности и обекти, ще научим интересни факти, отнасящи се до историята и културата на Исландия. Ще се насладим на невероятната гледка, която се открива от терасата на стъклената сграда ”Перлан”, подкрепена от шест масивни бойлера, побиращи 4 милиона литра вода. Ще видим къщата на брега на морето - Хьофди (исл. Höfði), в която се е състояла историческата среща между Роналд Рейгън и Михаил Горбачов, сложила края на Студената война. Ще продължим към най-високата църква в Исландия (74.5 метра) - Хатлгримскиркя (исл. Hallgrímskirkja), наречена на поета от 17-ти век Халгримур Петурсон и изградена от колони от базалтова лава. Обиколката ще продължи през стария град - тесни улички със стари дървени къщи от края на XIX век, където ще видим Парламента (в сградата на който е и Университета - когато не се провеждат лекции, заседава Парламента),  Кметството, културния център Nordic Hоuse, Лутеранската катедрала, пристанището, концертната зала Harpa. Свободно време.
По желание: Наблюдение на китове с корабче: насладете се на 3-часова разходка в северните ледени води на Атлантика, докато специално обучени еколози Ви разказват за китовете и техните навици.
Връщане в хотела в Ко?упавогюр (исл. Kópavogur) близо до Рейкявик.

ТРЕТИ ДЕН: 07.06.2020,  Рейкявик* - ЗЛАТНИЯТ ПРЪСТЕН (Водопадът Гълфос, Долината на гейзерите, Национален парк Тингветлир) - Рейкявик*

Закуска. Отправяме се на наситена с емоции 8-часова екскурзия по панорамния маршрут, наричан още „Златният пръстен”, който разкрива едни от най-уникалните природни феномени на Исландия. Първо ще посетим Националния парк Тингветлир (исл. Þingvellir - ЮНЕСКО) и долината Хаукадалур. Паркът е с географско и историческо значение. Тук на брега на красиво езеро в началото на 10-ти век е основан Алтинги - най-старият все още действащ демократичен парламент в света. През Националния парк Тинкветлир минава Великият Атлантически риф, който бавно, но сигурно отделя Исландия от Евразия. Разположен е на границата между Атлантика и Северния ледовит океан, разломът Силфра - мястото на разминаване на североамериканската и европейската литосферни плочи: тук свършва Европа и започва Америка. Ясно ще можем да видим континенталния разлом - огромна пукнатина в земната кора, между американската и евразийската тектонични плочи. Долината Хаукадалур е известна със своите гейзери - Гейсир (исл. Geysir) и Строкур, който изхвърля гореща вода и пара на височина от около 25 метра през 5 минути. Следваща ни спирка е самият Гейсир - най-известният гейзер, дал собственото си име на всички горещи извори на планетата - всеобщо название за горещ извор, изхвърлящ нагоре водите си. Изригванията му са на всеки 5-10 минути и могат да достигнат 70 метра височина, но са с различна честота и сила. Около Гейсир се намират множество горещи геотермални извори. Ще научите повече за отглеждането на екологични зеленчуци и оранжериите, където благодарение на геотермалната топлина, която в Исландия е в изобилие, е възможно да се отглеждат зеленчуци и плодове толкова близо до Полярния кръг. Този невероятен ден завършва с уникалния водопад Гълфос (исл. Gullfoss). В буквален превод името му означава „Златният водопад”, заради начина, по който слънчевата светлина се отразява в него. Ледниковите води от глетчера Лангйокул(Langjökull) падат от височина 34 метра през 2 подкови в тесен каньон и се вливат в ледниковата река Хвита. Връщане в хотела в Ко?упавогюр (исл. Kópavogur) близо до Рейкявик. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 08.06.2020, Рейкявик* - ЮЖНА ИСЛАНДИЯ: Национален парк Скафтафел - Свартифос - глетчеровата лагуна Йокулсарлон
Закуска. Отпътуване към Национален парк Скафтафел, разположен в полите на най-големия глетчер в Исландия и каскадно разположените до него прилежащи глетчери, спускащи се до долината. Най-големият глетчер се нарича Брейдамеркурьокул (исл. Breiðamerkurjökull) и огромни ледени блокове от него (на възраст от 1000 и повече години) постоянно се откъсват и падат в лагуната. Ледените блокове имат най-причудливи цветове - от прозрачно бяло до сапфирено синьо и черно. В Национален парк Скафтафел има много трекинг пътеки, по една от които ще тръгнем и ние – около километър – два, под причудливи многоцветни магмени скали, докато се появим на 140 метра височина над водопада Свартифос, откъдето се открива неземна гледка. Можем да се върнем по същия път или да минем по дървения мост и да се спуснем по базалтовите скали. Ледниковото езеро Йокулсарлон принадлежи към Национален глетчеров парк Ватнайокул.

По желаниеОбиколка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон (продължителност - 40 мин., 52 евро/102 лв. на човек). По време на обиколката из ледниковата лагуна ще се движим между плаващи късове айсберги, ще опитаме вкуса на 1000 - годишен лед и може да видим тюлени. 

Вечеря по желание. Нощувка в хотел 3* в близост до парк Скафтафел.

ПЕТИ ДЕН: 09.06.2020, ЮЖНА ИСЛАНДИЯ: Рейнисфяра, водопадите Селяландсфос, Скогафос - Рейкявик*

Закуска. Денят е перфектен за любителите на природата. Продължаваме по протежение на живописното Южно Крайбрежие, покрай полета от лава. Тази част на Исландия е най-равнинна и затова е най-обработваема. Високите планини на север я пазят от жестоките северни ветрове. Ще спрем за разходка по красивия плаж в Рейнсфяра, едно от най-живописните места в Исландия. На няколко километровата плажна ивица от фин черен вулканичен пясък са се образували интересни базалтови скали с пещери Рейнисдрангар (исл. Reynisdrangar), предпочитани места за гнездене на редица редки птици като тъпоклюната кайра, червеноклюни морски патици тупик и още - буревестници, гмуркачи, рибояди и корморани... Продължаваме към величествените водопади Селяландсфос (исл. Seljalandsfoss) и Скогафос (исл. Skógafoss). Водопадът Селяландсфос е един от най-красивите водопади на Исландия, с височина около 60 метра и представлява наистина неземна гледка. Необикновеното нещо тук е, че можете да се разхождате зад него (поради което ви препоръчваме дъждобран или водонепромокаемо яке). Следващата ни спирка е водопадът Скогафос - сцена на филми като Thor: The Dark World и The Secret Life of Walter Mitty. Той също е с 60 метра височина и 25 метра ширина, като през слънчевите дни образува ярка дъга. Легендите разказват, че под водите на водопадите са заровени съкровища на викингски главатари. Продължаваме по крайбрежието, покрай безкрайната черна плажна ивица, където водите на Атлантика се плискат във вулканичните брегове, покрай пасторални пейзажи на заспали селца и ферми. В далечината се издига силуетът на действащия вулкан Ейяфятлайокул (исл. Eyjafjallajökull), чието последно изригване беше през 2010г. Нощувка в хотел 3* в Ко?упавогюр близо до Рейкявик.

ШЕСТИ ДЕН: 10.06.2020, Рейкявик* - полуостров Рейкянес - Синята Лагуна

Закуска. Полуостров Рейкянес изобилства на природни дадености - превърнали се в туристически атракции: геотермалната зона Крисавик и Гунувер (Krysuvik и Gunnuhver), мостът между Континентите – по който буквално можете да преминете от Европа към Северна Америка. Границата между Евразийската и Американската Тектонична плоча преминава директно под полуострв Рейкянес и тъй като плочите се движат в различни посоки, метсността е силно тектонична и покрита с гейзери и дълбоки пукнатини и разломи. Известна атракция тук е морският маяк Reykjanes, извисяващ се на 69 метра над морската повърхност. Пригответе си банските, защото отпътуваме към легендарната Синя Лагуна - една от емблемите на Исландия, известна със своите наситено сини и лечебни геотермалните води, изобилстващи на силиций, минерали и лечебни водорасли. Насладете се на лековитите горещи минерални води и на уникалните гледки около вас, преди нощния полет. Трансфер до летище Кефлавик (Рейкявик) в 20.00ч. Чекиране за полета в 21.00ч.

СЕДМИ ДЕН: 11.06.2020, Рейкявик (Кефлавик) - Франкфурт - София

Полет Рейкявик-Франкфурт-София на АК Lufthansa. Излита в 00.25ч. Каца във Франкфурт в 05:50ч. Излита от Франкфурт в 10:25ч. Каца в София в 13:35ч.

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ ДО 31.12.2019г.

НАСТАНЯВАНЕ/ ПАКЕТНА ЦЕНА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ДО 31.12.2019
СТАНДАРТНИ ЦЕНИ
Възрастен в двойна стая 1998 евро 3916 лв. 2098 евро 4212 лв.
Възрастен в единична стая 2350 евро 4598 лв. 2451 евро 4794лв.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 14 ДУШИ

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет София - Франкфурт - Рейкявик - Франкфурт - София на АК Lufthansa с включени летищни такси (205евро към дата 07.11.2019г., при повишаване на стойността им към датата на издаване на самолетните билети разликата се доплаща от клиента) и регистриран багаж до 23 кг.
 • Всички трансфери, описани по програма;
 • Климатизиран транспорт по време на целия маршрут в Исландия с частен микробус, кат. туристически и англоговорящ шофьор - гид;
 • 5 нощувки на база закуска в описаните хотели по програма;
  • 4 нощувки със закуски в в хотел 3* в Kopagovur, близо до Рейкявик;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в близост до парк Скафтафел;
 • Входен билет за Синята лагуна с включени хавлии (престой в Лагуната 2ч.);
 • Всички екскурзии и посещения описани по програма;
 • Медицинска застраховка към ЗАД Армеец с покритие 10 000 евро за периода на цялото пътуване;
 • Застраховка отговорност на Туроператора;
 • Водач, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия и ще превежда на български език - при група от 14 души.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • По желание тур с корабче за наблюдение на китове (продължителност -3 часа) - 95 евро/186 лв. на човек;
 • По желание обиколка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон (продължителност - 40 мин.) - 53евро/104 лв. на човек;
 • По желание доплащане за вечеря в хотела до парк Скафтафел (3-степенно меню) - 63 евро/120 лв. на човек;
 • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори - около 10/15 евро на човек е препоръчително;
 • По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката - Моля консултирайте се с наш представител;
 • По желание включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка - Моля консултирайте се с наш представител;
 • Разходи от личен характер - напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначено в „цената включва”.

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ ДО 31.12.2019г.

НАСТАНЯВАНЕ/ ПАКЕТНА ЦЕНА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ
ДО 31.12.2019
СТАНДАРТНИ ЦЕНИ
Възрастен в двойна стая 1998 евро 3916 лв. 2098 евро 4212 лв.
Възрастен в единична стая 2350 евро 4598 лв. 2451 евро 4794лв.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА OT МИНИМУМ 14 ДУШИ

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет София - Франкфурт - Рейкявик - Франкфурт - София на АК Lufthansa с включени летищни такси (205евро към дата 07.11.2019г., при повишаване на стойността им към датата на издаване на самолетните билети разликата се доплаща от клиента) и регистриран багаж до 23 кг.
 • Всички трансфери, описани по програма;
 • Климатизиран транспорт по време на целия маршрут в Исландия с частен микробус, кат. туристически и англоговорящ шофьор - гид;
 • 5 нощувки на база закуска в описаните хотели по програма;
  • 4 нощувки със закуски в в хотел 3* в Kopagovur, близо до Рейкявик;
  • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в близост до парк Скафтафел;
 • Входен билет за Синята лагуна с включени хавлии (престой в Лагуната 2ч.);
 • Всички екскурзии и посещения описани по програма;
 • Медицинска застраховка към ЗАД Армеец с покритие 10 000 евро за периода на цялото пътуване;
 • Застраховка отговорност на Туроператора;
 • Водач, който ще пътува с групата по време на цялата екскурзия и ще превежда на български език - при група от 14 души.

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • По желание тур с корабче за наблюдение на китове (продължителност -3 часа) - 95 евро/186 лв. на човек;
 • По желание обиколка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон (продължителност - 40 мин.) - 53евро/104 лв. на човек;
 • По желание доплащане за вечеря в хотела до парк Скафтафел (3-степенно меню) - 63 евро/120 лв. на човек;
 • Бакшиши за местните екскурзоводи и шофьори - около 10/15 евро на човек е препоръчително;
 • По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ - Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката - Моля консултирайте се с наш представител;
 • По желание включване на покритие за „Допълнителни рискове“ към застраховка - Моля консултирайте се с наш представител;
 • Разходи от личен характер - напитки, телефони и всичко друго, което не е обозначено в „цената включва”.

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:

 • Копия на паспортите на всички пътуващи, сключване на договор за пътуване по програма "Екскурзия в Исландия";
 • Аванс - 900 евро/ 1764 лв. на човек,
 • Пълно плащане - до 05.04.2020г.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора за пътуване по програма "Екскурзия в Исландия" по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

 • При анулация до 31.12.2019 - без неустойка.
 • При анулация от 01.01.2020 до 05.04.2020 - неустойка в размер на 40% от общата цена на пътуването.
 • При анулация от 06.04.2020 до 30.04.2020 - неустойка в размер на 60% от общата цена на пътуването.
 • При анулация след 30.04.2020 или неявяване за полет - неустойка в размер на 100% от общата цена на пътуването.
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените, но неизползвани услуги.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 05.04.2020г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването.
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 • Визи и визови изисквания за български граждани при пътуване по програма "Екскурзия в Исландия": няма визи.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • При пътуване на семейство с деца под 12г. по програма "Екскурзия в Исландия" - децата ползват намаление от цената на хотелското настаняване. Намалението подлежи на доуточнение.
 • Важно: Всички екскурзии, круизи и вечери по желание се заявяват и заплащат предварително при доплащане на пакетната цена.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да променя полетното разписание до 3 дни преди датата на заминаване/връщане, като клиентът се ангажира да провери за евентуални промени в офиса на записване или на телефоните, предоставени от ТУРОПЕРАТОРА.
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ.
 • Посочените категории на хотелите са според местната категоризация за съответната дестинация.
 • Последователността на туровете по програмата подлежи на доуточнение във връзка с оптималното им осъществяване при обективна промяна на часовете на полетите и атмосферните условия.
 • Минимален брой записани, необходим за осъществяване на пътуването: 14 души. Крайна дата за уведомяване на клиентите за ненабран минимален брой за група: 30.04.2020г.
 • Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване по програмата.
 • Пътуване на лица с ограничена подвижност: Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.
 • Език на извършване на туристическите услуги: водач на български език при група от мин. 14 души, допълнителните екскурзии се провеждат на английски език с превод на български език при група от мин. 14 души.
 • Часовете на полетите са в местно време.
 • Валута: 1 EUR =137 ISK (към 07.11.2019)
 • Часово време: България - 12:00ч., Исландия - 10:00ч.;
 • Какво да вземете при пътуване по програма "Екскурзия в Исландия": Стабилни затворени планинарски обувки, топли дрехи, яке, полар или пуловер, шапки, ръкавици.

Контакти

Контакти

тел/факс: 042/636-640

мобилен: 0888/295-358

e-mail: office@nvtours.bg

Национален телефон: 0 700 10 027

Facebook