NVTours

Мексико и Канкун - обиколен тур с водач

Мексико и Канкун - обиколен тур с водач.

Ранни записвания до 15.05.2019г.

NVTours NVTours NVTours NVTours
Валидна от: 08.10.2019 до: 19.10.2019Транспорт: Самолет Транспорт със самолет

Цени от 4695 лв.

Държава: МексикоВреметраене: 12 дена

Полетата с * са задължителни.

Дестинация:

Мексико и Канкун - обиколен тур с водач

Име, фамилия:*
E-mail:*
Телефон*:
Дата на заминаване:
Брой туристи:
Брой дни:
Допълнителни изисквания:
  - виж

Първи ден: 08.10.2019 

07:10 – 09:10 ч. – полет София – Париж. 12:00 ч. – полет Париж – Мексико Сити. 16:55 ч. – пристигане в Мексико Сити. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка в Мексико сити.

Втори ден: 09.10.2019

Закуска. Целодневна обиколка с автобус и екскурзовод на български на Мексико Сити – един от най-сюрреалистичните градове в света. Посещение на „Сокало“ – най-големият площад в сърцето на историческия център на  Мексико Сити, един от най-красивите и най-големи площади в света. Посещение на Катедралата Метрополитън (таксата за вход е включена в цената), приютяваща множество произведения на изкуството в различни стилове. Посещение на музея на Темпло Майор (входната такса е включена в цената), построен на мястото на някогашна пирамида и приютяващ скулптурни шедьоври на ацтеките като календарът на Слънцето, монолитът от Койолшауки или статуята на Чак Моол – полегналият войн, който събира изтръгнатите сърца. След това продължаваме към Койоакан, къщата – музей на Фрида Кало и Сочимилко, за да се запознаем с три емблематични места в Мексико Сити. В квартала„Койоакан“ ще се насладим на живописен пейзаж от къщи, боядисани в радостни цветове и след това ще се отправим към музея на Фрида Кало или Синята къща, където са живели известната художничка със съпруга си - не по-малко известният Диего Ривера (входната такса е включена в цената). Обяд (включен в цената). Разходка с лодка (таксата е включена в цената) по каналите на Сочимилко – едно от най-живописните места в огромния мегаполис. Името на квартала означава „цветно поле“ и на това място още ацтеките са отглеждали своите плаващи градини. Днес кварталът е прорязан от канали, по които плават характерните за това място лодки „трахинерас“, а разхождащото се множество се наслаждава на уличните оркестри от мариачи. На връщане се минава панорамно покрай стадиона „Ацтека“ -  един от най-известните и емблематични футболни стадиони в света. Завръщане в хотела в Мексико Сити. Време за преобличане. Вечеря в ресторант Белини, който се намира в Световния търговски център в столицата на Мексико и официално е признат за най-големият въртящ се ресторант в света. Той е оборудван със система, която позволява на посетителите му в продължение на 1 час и 45 минути да извършат „панорамно пътешествие“ из града, без да стават от столовете си. За това време ресторантът, който се намира на 45-ия етаж на небостъргач, се завърта на 360 градуса и дава възможност на клиентите да се насладят панорамно на мексиканската столица. Ресторантът има дрес код – панталон и риза за господата и рокля или панталон и риза за дамите. Менюто е четиристепенно, включва вода, алкохолни напитки не са включени. Нощувка в Мексико Сити.

Трети ден: 10.10.2019

Закуска. Посещение на Антропологическия музей, съдържащ една от най-големите колекции от археологически и антропологически находки от мексиканските предколониални цивилизации. Отпътуване към Теотиуакан  (около 50 км) – загадъчната археологическа зона (ЮНЕСКО), където можем да видим останките на най-големия град в предколумбова Америка – голям икономически, духовен и културен център (таксата за вход е включена в цената). По време на апогея си през V – VI век, градът е наброявал 200 – 250 хиляди жители. Влиянието на Теотиуакан се чувства из целия район на Централна Америка. По неизвестни причини градът е напуснат и става необитаем през IX век. Три века по-късно е преоткрит от ацтеките, които използват храмовия комплекс за култови ритуали и превръщат Теотиуакан в люлка на голяма част от мексиканската митология. Днес това е най-големият археологически обект в мексиканското плато, забележителен с гигантизма на обектите си, със строгата планификация на града, както и с историческата си стойност. Човек наистина настръхва, когато за първи път види огромните строги силуети на фона на полупустинния пейзаж. Разглеждане на археологическия комплекс: Булеварда на мъртвите, Двореца на Кетцалпапалотл и Храма на Кетцалкоатл, Пирамидата на Слънцето и Пирамидата на Луната (свободно време - възможност за изкачване). Обяд в ресторант La Gruta (включен в цената). Тук ще имате възможност да опитате вкусни ястия, в които се смесват традициите на местната кухня с кулинарното наследство на испанците, както и да се насладите на фолклорната музика. Завръщане в хотела в Мексико Сити.

Четвърти ден: 11.10.2019

Закуска (сух пакет). Рано сутринта – трансфер до летището за полет Мексико Сити – Виляермоса. Отпътуване към Паленке (около 150 км). Разглеждане на археологическата зона в Паленке (ЮНЕСКО). Човек остава с впечатление, че прекрачва прага на тайнствено, дълбоко и мистериозно място с елегантна архитектура от времето на маите. Този град се простира на повече от 20 кв. км. Доброто състояние на обекта дава възможност да се оцени архитектурата на маите посредством великолепните барелефи. В самото сърце в Храма на Надписите се намира криптата на краля Пакал, открита през 1952 г. Настаняване в Паленке. Нощувка в Паленке.

Пети ден: 12.10.2019

Закуска. Отпътуване за Кампече (около 310 км). Разглеждане на археологическата зона в Кампече(ЮНЕСКО). Прекрасен град, обкръжен с крепостни стени, които някога са служили за защита срещу пиратските нападения. Това е град, богат на традиции, фолклор и обичаи. Настаняване в Кампече. Нощувка в Кампече.

Шести ден: 13.10.2019

Закуска. Отпътуване за Мерида (около 320 км). По пътя посещение на археологическата зонаУшмал. Археологическият комплекс Ушмал (ЮНЕСКО) е със специфична архитектура, повлияна от северните цивилизации и е най-представителният град за този архитектурен стил. Разположен е в района Пуук. На езика на маите названието означава „трикратно строен“. Районът е много сух и изображенията на бога на дъжда Чак присъстват навсякъде. Ще разгледаме пирамидата на Магьосника, богато украсения Дворец на Губернатора и къщата на Костенурките. Продължаваме към Мерида, наричан още "Белия град". Настаняване в Мерида. Нощувка в Мерида.

Седми ден: 14.10.2019

Закуска. Отпътуване за Канкун (около 310 км). Разглеждане на археологическата зона на Чичен Ица (ЮНЕСКО) – най-големият и най-впечатляващ град на маите със световноизвестната Обсерватория. Ще имаме възможност да се разходим между древните постройки, като Пирамида на Кукулкан, декорирана с изображения на змията с пера, Храма на войните и Залата с хиляда колони, където на входа се намира божеството Чак Моол. Продължавайки по маршрута ще видим огромното Игрище за митичните игри с топка, където древни воини се изправяли срещу същества от отвъдното. Ще видим и Обсерваторията с легендарния календар на маите, откъдето жреците и астрономите на маите наблюдавали природни явления като затъмнения, равноденствия и слънцестоене. Отпътуване към Ривиера Мая – Канкун (около 310 км). Настаняване. Нощувка.

Осми ден: 15.10.2019

Закуска. Свободно време за плаж и ползване на All Inclusive базата на хотела. Възможност за полудневна екскурзия до археологическата зона Тулум – морската врата на империята на маите (доплащане 146 лв. за възрастни и 126 лв. за деца до 11 год - цената включва транспорт от хотела до археологическата зона и обратно, екскурзоводско обслужване, входна такса и бутилка минерална вода. Не включва такса за ползване на видео камера. Препоръчват се удобни обувки, шапка, слънцезащитен крем, удобни дрехи). Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 10 участника. Тулум е съвкупност от четири зони - археологическо селище, морски курорт, градска част и биосферен резерват Sian Ka'an и е идеален за бягство от съвременните мегаполиси, тъй като навсякъде цари спокойствие, а красивата природа предлага невероятна наслада и възстановява душевната хармония. Това е мястото, до което за първи път са достигнали испанските конквистадори начело с Кортес. Така че прекрасният залив на Тулум, над който бдят строгите силуети на пирамидите, е първата гледка, която европейците са имали към непознатата земя и която ще се открие и пред вашите очи. Нощувка.

Девети ден: 16.10.2019

Закуска. Свободно време за плаж и ползване на All Inclusive базата на хотела. Възможност за целодневна екскурзия до парка Ксарет - Xcaret с включен обяд (доплащане 283 лв. за възрастни и 232 лв. за деца до 11 год - цената включва транспорт, от и до хотела, входна такса за парка, достъп до съоръженията, използване на оборудване за гмуркане, обяд на шведска маса, турове в подземните реки, достъп до плажове, заливи и природни басейни, спасителни жилетки и шнорхел тръби, ползване на зоната за почивка, съблекални и душове. Не включва такса за ползване на видео камера. Препоръчват се удобни обувки, бански костюм, шапка, слънцезащитен крем, удобни дрехи. Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 10 участника. Ксарет е най-известният еко-археологически парк в света. В екскурзията до Ксарет ще открите: археологически останки, делфини, коне, тропически птици, развъдник на местна фауна, крокодили, остров на ягуарите, убежище за елени, място за пеперуди, пещерата на прилепите, плаж, а също така ще можете да разгледате под водата със шнорхел подземните пещери и реки. Екскурзията до Ксарет предлага над 53 занимания. Това е преживяване за всички сетива и опознаване на Ривиерата на маите. Наричан от древния свят на маите „малък залив”, Ксарет е бил едно от най-важните пристанища за тази цивилизация. Нощувка.

Десети ден: 17.10.2019

Закуска. Свободно време в хотела на база All inclusive. Освобождаване на стаите до обяд. Около 14:30 ч. - трансфер до летището за полет Канкун - Париж в 19:30 ч.  Нощен полет.

Единадесети ден: 18.10.2019

Кацане в Париж 12:15 ч. Трансфер до хотела в центъра на Париж. Настаняване. Свободно време за почивка или възможност за Пешеходна разходка с екскурзовод (доплащане 59 лв. на човек, екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 10 участника) – Комеди Франсез, Пале Роаял, Лувъра (отвън), Новият мост, разходка с корабче по р. Сена (билетът за корабчето е включен в пакетната цена на екскурзията. По време на разходката с корабче ще имате възможност да се насладите на красивата гледка на сградите по бреговете на Сена, Айфеловата кула, Нотрдам), възможност за разходка по „Шан-з-Елизе". Нощувка.

Дванадесети ден: 19.10.2019

Трансфер до летището за полет Париж-София в 10:10 ч. Кацане в София в 14:00 ч.

 

 

Цена на човек, настанен в двойна стая за ранни записвания до15.05.2019 г.:
08.10.2019 - 19.10.2019:  4855 лв. 4695 лв.

 

 • САМОЛЕТЕН БИЛЕТ С АВИОКОМПАНИЯ AIR FRANCE;
 • ВКЛЮЧЕНИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
 • ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 23 КГ И РЪЧЕН БАГАЖ;
 • ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
 • 3 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В МЕКСИКО СИТИ В ХОТЕЛ BW MAJESTIC **** ИЛИ ПОДОБЕН;
 • 1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА В ХОТЕЛ MISION PALENQUE **** ИЛИ ПОДОБЕН В ПАЛЕНКЕ;
 • 1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА В ХОТЕЛ OCEAN VIEW **** ИЛИ ПОДОБЕН В КАМПЕЧЕ;
 • 1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА В ХОТЕЛ RESIDENCIAL**** ИЛИ ПОДОБЕН В МЕРИДА;
 • 3 НОЩУВКИ НА РИВИЕРА МАЯ НА БАЗА ALL INCLUSIVE В ХОТЕЛ RIU TEQUILLA **** ИЛИ ПОДОБЕН;
 • 1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА В ЦЕНТРАЛНО РАЗПОЛОЖЕН ХОТЕЛ В ПАРИЖ (HOTEL BW RONCERAY OPERA 3*, CORONA OPERA 3* ИЛИ ПОДОБЕН);
 • ВЪТРЕШЕН ПОЛЕТ МЕКСИКО СИТИ – ВИЛЯЕРМОСА;
  • ВКЛЮЧЕН ЧЕКИРАН БАГАЖ 25 КГ + РЪЧЕН БАГАЖ;
 • 2 ОБЯДА (МЕКСИКО СИТИ И ТЕОТИУАКАН);
 • 1 ОФИЦИАЛНА ВЕЧЕРЯ В РЕСТОРАНТ „БЕЛИНИ“ В МЕКСИКО СИТИ;
 • ВСИЧКИ ТРАНСФЕРИ ОТ/ДО ЛЕТИЩЕ И ДО ЕКСКУРЗИИТЕ;
 • ЕКСКУРЗОВОДСКИ УСЛУГИ ПО ОПИСАНАТА ПРОГРАМА НА БЪЛГАРСКИ (БЕСЕДИТЕ СЕ ПРАВЯТ ОТ МЕСТНИЯ ЕКСКУРЗОВОД СЪС СИМУЛТАНЕН ПРЕВОД НА БЪЛГАРСКИ ОТ СТРАНА НА ВОДАЧА);
 • ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ, ОПИСАНИ В ПРОГРАМАТА.

Цената не включва:

 

 • ДЪРЖАВНА ТАКСА ПРИ НАПУСКАНЕ НА МЕКСИКО  - ОКОЛО 35 USD (ЗАПЛАЩА СЕ НА ЛЕТИЩЕТО);
 • БИЛЕТИ ЗА МЕТРО И ДРУГ ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ, ТАКСИ ЗА МУЗЕИ, НЕУПОМЕНАТИ ПО-ГОРЕ В ПРОГРАМАТА;
 • ПОЛУДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО АРХЕОЛОГИЧЕСКАТА ЗОНА ТУЛУМ – МОРСКАТА ВРАТА НА ИМПЕРИЯТА НА МАИТЕ.
 • ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ПАРКА КСАРЕТ;
 • ПЕШЕХОДНА РАЗХОДКА В ПАРИЖ С ЕКСКУРЗОВОД; 
 • БАКШИШИ ЗА МЕСТЕН ЕКСКУРЗОВОД И ШОФЬОРИ – ОКОЛО 5-6 USD НА ТУРИСТ НА ДЕН (ЗАПЛАЩАТ СЕ НА МЯСТО);
 • МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА С ОБЩО ПОКРИТИЕ 10 000 ЕВРО И С ВКЛЮЧЕН АСИСТАНС – 2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН.;
 • ЗАСТРАХОВКА ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ (МЕЖДУ 2% И 3% ОТ ПАКЕТНАТА ЦЕНА, В ЗАВИСИМОСТ ОТ МОМЕНТА НА СКЛЮЧВАНЕ);
 • ГРАДСКА ТАКСА В ХОТЕЛИТЕ В МЕКСИКО И В ПАРИЖ;
 • РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.
Допълнителни екскурзии: Цена за възрастен Цена за дете до 11 г.
Екскурзия до Тулум 146 лв. 126 лв.
Екскурзия до парка Ксарет 283 лв. 232 лв.
Пешеходна обиколка на Париж 59 лв.  

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока.

 

Продължителност на полетите:

 • София – Париж около 3 ч. 
 • Париж – Мексико Сити около 12 ч. 
 • Мексико Сити – Вилаермоса около 1 ч. и 40 мин.
 • Канкун – Париж около 9 ч. 40 мин.
 • Париж – София около 2 ч. 40 мин.

Условия за плащане: 

Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 65 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

 • ако прекратяването е до 185 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 184 до 85 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 35% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията:

Екскурзията се осъществяват при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

Местна Валута: мексиканско песо.

Електричество: 110 V - необходим е адаптер (тип американски) за ползването на български ел.уреди в страната.

Информация и необходими документи за издаване на туристическа виза за Мексико:

 • Българските граждани, притежаващи валидни паспорти, могат да влизат и пребивават на територията на Мексико, като туристи без визи, за срок до 180 дни.
 • При влизане на територията на Мексико, в качеството си на туристи, българските граждани попълват миграционен формуляр, който трябва да се представи при напускането на страната, заедно с паспорта и билета за обратно връщане.
 • Необходим документ за влизане в страната е паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на напускане на Мексико.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания. Няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране преди влизане в страната.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1 щатски долар = 1,70 лева;

 


Цена на човек, настанен в двойна стая за ранни записвания до 15.05.2019 г.:
08.10.2019 - 19.10.2019:  4855 лв. 4695 лв.

 

 • САМОЛЕТЕН БИЛЕТ С АВИОКОМПАНИЯ AIR FRANCE;
 • ВКЛЮЧЕНИ ЛЕТИЩНИ ТАКСИ;
 • ЧЕКИРАН БАГАЖ ДО 23 КГ И РЪЧЕН БАГАЖ;
 • ТРАНСФЕРИ ЛЕТИЩЕ – ХОТЕЛ – ЛЕТИЩЕ;
 • 3 НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ В МЕКСИКО СИТИ В ХОТЕЛ BW MAJESTIC **** ИЛИ ПОДОБЕН;
 • 1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА В ХОТЕЛ MISION PALENQUE **** ИЛИ ПОДОБЕН В ПАЛЕНКЕ;
 • 1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА В ХОТЕЛ OCEAN VIEW **** ИЛИ ПОДОБЕН В КАМПЕЧЕ;
 • 1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА В ХОТЕЛ RESIDENCIAL**** ИЛИ ПОДОБЕН В МЕРИДА;
 • 3 НОЩУВКИ НА РИВИЕРА МАЯ НА БАЗА ALL INCLUSIVE В ХОТЕЛ RIU TEQUILLA **** ИЛИ ПОДОБЕН;
 • 1 НОЩУВКА СЪС ЗАКУСКА В ЦЕНТРАЛНО РАЗПОЛОЖЕН ХОТЕЛ В ПАРИЖ (HOTEL BW RONCERAY OPERA 3*, CORONA OPERA 3* ИЛИ ПОДОБЕН);
 • ВЪТРЕШЕН ПОЛЕТ МЕКСИКО СИТИ – ВИЛЯЕРМОСА;
  • ВКЛЮЧЕН ЧЕКИРАН БАГАЖ 25 КГ + РЪЧЕН БАГАЖ;
 • 2 ОБЯДА (МЕКСИКО СИТИ И ТЕОТИУАКАН);
 • 1 ОФИЦИАЛНА ВЕЧЕРЯ В РЕСТОРАНТ „БЕЛИНИ“ В МЕКСИКО СИТИ;
 • ВСИЧКИ ТРАНСФЕРИ ОТ/ДО ЛЕТИЩЕ И ДО ЕКСКУРЗИИТЕ;
 • ЕКСКУРЗОВОДСКИ УСЛУГИ ПО ОПИСАНАТА ПРОГРАМА НА БЪЛГАРСКИ (БЕСЕДИТЕ СЕ ПРАВЯТ ОТ МЕСТНИЯ ЕКСКУРЗОВОД СЪС СИМУЛТАНЕН ПРЕВОД НА БЪЛГАРСКИ ОТ СТРАНА НА ВОДАЧА);
 • ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ПОСЕЩАВАНИТЕ ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ, ОПИСАНИ В ПРОГРАМАТА.

Цената не включва:

 

 • ДЪРЖАВНА ТАКСА ПРИ НАПУСКАНЕ НА МЕКСИКО  - ОКОЛО 35 USD (ЗАПЛАЩА СЕ НА ЛЕТИЩЕТО);
 • БИЛЕТИ ЗА МЕТРО И ДРУГ ОБЩЕСТВЕН ТРАНСПОРТ, ТАКСИ ЗА МУЗЕИ, НЕУПОМЕНАТИ ПО-ГОРЕ В ПРОГРАМАТА;
 • ПОЛУДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО АРХЕОЛОГИЧЕСКАТА ЗОНА ТУЛУМ – МОРСКАТА ВРАТА НА ИМПЕРИЯТА НА МАИТЕ.
 • ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ПАРКА КСАРЕТ;
 • ПЕШЕХОДНА РАЗХОДКА В ПАРИЖ С ЕКСКУРЗОВОД; 
 • БАКШИШИ ЗА МЕСТЕН ЕКСКУРЗОВОД И ШОФЬОРИ – ОКОЛО 5-6 USD НА ТУРИСТ НА ДЕН (ЗАПЛАЩАТ СЕ НА МЯСТО);
 • МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА С ОБЩО ПОКРИТИЕ 10 000 ЕВРО И С ВКЛЮЧЕН АСИСТАНС – 2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН.;
 • ЗАСТРАХОВКА ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ (МЕЖДУ 2% И 3% ОТ ПАКЕТНАТА ЦЕНА, В ЗАВИСИМОСТ ОТ МОМЕНТА НА СКЛЮЧВАНЕ);
 • ГРАДСКА ТАКСА В ХОТЕЛИТЕ В МЕКСИКО И В ПАРИЖ;
 • РАЗХОДИ ОТ ЛИЧЕН ХАРАКТЕР.
Допълнителни екскурзии: Цена за възрастен Цена за дете до 11 г.
Екскурзия до Тулум 146 лв. 126 лв.
Екскурзия до парка Ксарет 283 лв. 232 лв.
Пешеходна обиколка на Париж 59 лв.  

Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока.

 

Продължителност на полетите:

 • София – Париж около 3 ч. 
 • Париж – Мексико Сити около 12 ч. 
 • Мексико Сити – Вилаермоса около 1 ч. и 40 мин.
 • Канкун – Париж около 9 ч. 40 мин.
 • Париж – София около 2 ч. 40 мин.

Условия за плащане: 

Записването се извършва срещу внесен депозит в размер на 50% от стойността на туристическия пакет и сключен договор за организирано пътуване. Заплащането на остатъка от изцяло дължимата сума се извършва не по-късно от 65 дни преди обявената начална дата на отпътуване.

Такса прекратяване:

 • ако прекратяването е до 185 дни преди датата на отпътуване, Потребителят не дължи такса прекратяване (ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети);
 • ако прекратяването е от 184 до 85 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 35% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 84 до 65 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 50% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е от 64 до 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 80% от цената на организираното пътуване в лева;
 • ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;

Минимален брой записани за осъществяване на екскурзията:

Екскурзията се осъществяват при минимум 15 туриста. В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Туроператорът не носи отговорност за променено от авиопревозвача полетно разписание!

Местна Валута: мексиканско песо.

Електричество: 110 V - необходим е адаптер (тип американски) за ползването на български ел.уреди в страната.

Информация и необходими документи за издаване на туристическа виза за Мексико:

 • Българските граждани, притежаващи валидни паспорти, могат да влизат и пребивават на територията на Мексико, като туристи без визи, за срок до 180 дни.
 • При влизане на територията на Мексико, в качеството си на туристи, българските граждани попълват миграционен формуляр, който трябва да се представи при напускането на страната, заедно с паспорта и билета за обратно връщане.
 • Необходим документ за влизане в страната е паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на напускане на Мексико.

Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания. Няма изискване за задължително или препоръчително ваксиниране преди влизане в страната.

Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Медицинската застраховка към туристическия пакет е с доплащане от 2 лв. на човек на ден. Полицата е с общо покритие 10 000 ЕUR и включен асистанс, като покрива възникнали медицински разноски от злополука или акутно заболяване, медицинско транспортиране и репатриране.

Туроператорът предлага на туристите да сключат застраховка „отмяна на пътуване“, която покрива разходите за прекратяване на договора за туристически пакет от страна на пътуващия.

Цените на организираните екскурзии са пакетни и са изчислени при валутен курс: 1 щатски долар = 1,70 лева;

Хотели използвани по програмата (или подобни):

Мексико Сити – Best Western Majestic**** - разположен в историческия център на Мексико сити, в непосредствена близост до площад Соколо, редица магазини и музеи. Стаите са оборудвани с баня/wc., пособия за гладене, сейф, кабелна телевизия, сешоар, тоалетни принадлежности. Хотелът разполага с ресторант, който предлага както традиционни мексикански ястия, така и интернационална кухня.

Паленке - хотел Mision Palenque**** - разположен недалеч от централната част на града. Хотелът разполага със спа център и външен басейн. Стаите са оборудвани с баня/wc, климатик, телефон, телевизор. Хотелът предлага безплатен WiFi в общите части.

Кампече - хотел Ocean View**** - Avenida Pedro Sainz de Baranda con Joaquin Clausell, 24023 Campeche, Mexico – разположен в непосредствена близост до морето и близо до историческия център на Кампече. Хотелът разполага с голям басейн, фитнес и спа център. Стаите са оборудвани с баня/wc, сешоар, климатик, телефон, телевизор. Хотелът предлага безплатен WiFi.

Мерида -хотел Residencial****- разположен на пешеходно разстояние от центъра на Мерида. Хотелът разполага с басейн и спа център. Стаите са оборудвани с баня/wc, сешоар, сейф, телевизор. Хотелът предлага безплатен WiFi.

Pивиера Мая/Плая дел Кармен – Канкун - хотел Riu Tequila***** - разположен е в Плая дел Кармен, на 800 м от плажа. Хотелът е петзвезден, на база All Inclusive, има 4 басейни. На разположение на гостите са 600 стаи. В стаите има мини - бар, сателитна телевизия, климатизация, сейф, тераса или балкон. Хотелът предлага безплатен WiFi.

Париж:

 • хотел Corona Opera*** - Разположен недалеч от Операта Гарние и галериите Лафайет, на „Булвар дьо Монмартр”, един от парижките “големи булеварди”, в непосредствена близост до музея Гревен (залепен е за музея), много кина, театри, кафенета, магазини. Най-близки спирки на метро - Grands Boulevards. Стаите разполагат с телефон, телевизор, баняWC, сешоар, сейф, минибар. Безплатен безжичен интернет в стаите. Нямат тройни и четворни стаи. Закуска на бюфет.
 • или хотел BW Ronceray Opéra*** - Разположен в близост до Операта Гарние и галериите Лафайет, на 3 мин. пеша от музея Гревен,  най-близка спирка  на  метро Grands Boulevards. Стаите са с телефон, телевизор, мини бар, сейф, баняWC. Закуска на бюфет.

Контакти

Контакти

тел/факс: 042/636-640

мобилен: 0888/295-358

e-mail: office@nvtours.bg

Национален телефон: 0 700 10 027

Facebook