NVTours

Самолетна екскурзия до Пулия - self drive

Самолетна екскурзия до Пулия със 7 нощувки, от които 2 в Матера, 2 в Алберобело (настаняване е в трули*), 2 в Лече, 1 в Бари; кола под наем по време на целия престой; Бонус: Пешеходна обиколка на Лече с дегустация на вино и традиционни храни; застраховка....

Пулия е регион на Италия като никой друг - със своите хилядолетни маслинови гори, феноменалните пещери, достигащи дълбочина 60 метра, искрящите бели градове на долината на Итрия с готическата си архитектура, и не на последно място - изключителните червени вина и незабравимата кухня.
Тук дългата сиеста е закон, часовниците не пазят реалното време, а духът на общността е заложен в миналото...

NVTours NVTours NVTours NVTours
Валидна от: 03.04.2019 до: 10.07.2019Транспорт: Самолет Транспорт със самолет

Цени от 1155 лв.

Държава: ИталияВреметраене: 8 дена

Полетата с * са задължителни.

Дестинация:

Самолетна екскурзия до Пулия - self drive

Име, фамилия:*
E-mail:*
Телефон*:
Дата на заминаване:
Брой туристи:
Брой дни:
Допълнителни изисквания:
  - виж

Първи ден: София – Бари – Матера

Отпътуване от летище София в 12:55 часа. Пристигане в Бари в 13:20 часа. От летището ще вземете Вашата кола под наем.

Нека вашето незабравимо приключение из Пулия да започне с посещение на Старата част на Бари (Бари Векия, Bari Vecchia). Тя е от онези места, на които си казвате: "Ехааа, тук е като по филмите!". С прането, което виси от всеки възможен прозорец, простор на стената, че даже си има и специални покривки, за да не се праши.... Със старовремските мотори - все едно се разхождате в картичка от Италия. И с просторните площади, заобиколени от кафенета и исторически сгради, които ако можеха да говорят, щяха да разказват седмици наред тайните истории на многобройните си обитатели през вековете.....

След това отпътуване към Матера. Матера е град в Южна Италия, известен със своите къщи, издълбани в скалите. До 50-те години на миналия век в тези домове са живеели повечето обитатели на Матера, като след това са били принудително изселени. Освен това на 19 януари южният италиански град става официално европейска столица на културата за 2019 г. редом с Пловдив.

Настаняване в хотела в Матера. Препоръчваме ви да се разходите из града привечер. Излезте от суперцентъра, за да откриете къде хапват местните. Вечерите са посветени на бърборене на по чаша вино или аперитив...

Нощувка.

Втори ден: Матера

Закуска. През днешния ден ще се потопите изцяло в атмосферата на Матера.

Предлагаме ви да посетете някоя от скалните църкви с останки от стенописи на няколко века. Има музей на фотографията, на мъченията, археологически музей. Ние препоръчваме да започнете с Casa Noha (следвайте табелите), която в няколко зали и видео разказва историята на Матера с архивни кадри и снимки.

Естествените пещери в Sassi di Matera са дълбани в меките скали и дооформяни като домове. Кварталът е като лабиринт с тъмно зелени врати и боядисани в същия цвят дървени прозорци. Едно от най-интересните места е Скалната църква, от която се разкрива и приказна гледка към града.

Преди да влезете в нея обаче, посетете задължително Сasa Grotta - типично пещерно жилище.

Новата част на града също има какво да ви предложи - в малките ресторантчета на каменните улици всеки може да опита превъзходните сирена и вина от региона.

Нощувка.

Трети ден: Матера – Таранто – Мартина Франка – Алберобело

Закуска. Отпътване за Таранто. Застанало на своеобразния ахилес на Италианския ботуш, селището е наричан Градът на две морета, защото има брегове и на Йонийско, и на Тиренско море, а де факто се намира накрая на Адриатическо, на Тиренския залив. Таранто е основан от спартанците през 706 г. и след изграждане на пристанището му, той се превръща в голям търговски център, а самото пристанище е най-голямото в Южна Италия. Имало е години, през които е бил един от най-важните центрове на Италия, както и сред най-значимите градове, притежавани от гърците. Неговата слава личи днес от многобройните туристически забележителности - - Подвижният мост, който свързва стария град с материка и който е започнат още през 1887 г.; Храмът на Посейдон и намиращият се срещу него Арагонски замък, който датира от 15 в.; Катедралата Св. Каталдо, която е дело на архитекта Мауро Маниери от италианския град Лече.

Следобед продължете към Алберобело. По път спрете в Мартина Франка - вторият най-гъсто населенен град на провинцията след Таранто. В града има и старинна част, заобиколена от каменни стени с известни барокови порти, водещи до площади и тесни криволичещи улички. На територията на Мартина Франка се произвежда специална селекция от италиански бели вина “Док” с характерен кехлибарен цвят и приятен плодов аромат, които се правят от отбрани сортове грозде под строг контрол за качеството.

Надвечер продължете пътуването към Алберобело. Алберобело в превод от италиански означава красиво дърво. Но всъщност не е известно заради дърветата си, а заради своите трули, тъй като именно трулите са тези, които привличат туристи от цял свят.

Настаняване в т. нар. Трули - каменни къщи с конусовидни покриви. Трулите се появяват заради една хитрост. Когато кралят на Неапол обявява данък

върху всяка нова къща, хората от Алберобело започват да строят тези каменни, прилични на временни складове постройки, за да измамят кралските пратеници. В една стая живеело цялото семейство, като често таванът бил отделен с ред дъски и там били пращани да спят децата....
(Забележка: Нощувките в трули се препотвърждават при резервация, в зависимост от наличността. Алтернативен вариант е настаняване в хотел.)

Нощувка.

Четвърти ден: Алберобело – Чистернино – Остуни

Закуска. Започнете деня с разходка из Алберобело. Докато се разхождате по уличките, осеяни с трули, ще се натъкнете на магазинчета за сувенири и местни продукти и не се стряскайте когато някой от продавачите ви покани вътре в постройката, за да опитате ликьор или домашно приготвени бисквити, това е техният начин да ви спечелят. Обикновено предлагат и да влезете и да се качите на терасата им, от където да видите трулите още по-добре.

След това ви препоръчваме да се отправите към Чистернино - едно от най-красивите села в Италия. Името му идва от цистерна (на италиански чистерна) – в нея била събирана дъждовната вода, необходима за ежедневните нужди на жителите. В Пулия няма реки, така че всяка капка дъжд се съхранявала като нещо изключително ценно. На пръв поглед Чистернино има средновековен вид,

но разглеждайки го, усещате някакъв ориенталски полъх в архитектурата. Високата 17 метра Норманска кула служи като подстъп към селището.

След това се отправете още малко на юг и посетете белия град Остуни.  Той крие в себе си множество тесни улички, чаровни вити стълбища, красиви алеи и арки и, разбира се, много история. Интересен факт е, че градчето датира още от каменната ера, като множество пъти е бил рушен до основи и опожаряван, но впоследствие винаги изниква като феникс от пепелта. Последни с възстановяването му се заели гърците, които нарекли населеното място Асту, което в превод означава „нов град“. Той пази вековна история от времената на византийците, древните римляни и Средновековието. Посещавайки това прекрасно италианско градче, ще може да се порадвате на приказни гледки, отлични средиземноморска кухня и местно вино, които ще внесат още повече уют и чар на вашето изживяване.

Връщане в Алберобело. Нощувка.

Пети ден: Алберобело – Лече

Закуска. Отпътуване за Лече. Познат в цял свят като една от столиците на барока, италианският град Лече ще ви завладее едновременно с елегантност, следи от античността и южняшко настроение. Градът е известен с романтичните преживявания, които предлага на своите гости. Лече пази традициите на Италианския юг, които се виждат в поведението на гражданите му, в малките уютни заведения и в задушевните разговори, водени от местните хора. Тук често ще видите улични музиканти, които изпълняват традиционната фолклорна музика пицика. Селището е известно и с още нещо – майсторите, които изработват всякакви фигури и предмети от папиемаше. Това древно изкуство си има музей, в който ще научите повече за него, а по магазинчетата из града ще видите всякакви сувенири.

От 18:00 часа – Пешеходна обиколка на Лече с дегустация на вино и традиционни храни (с местен екскурзовод на английски език) - Бонус от NVTours.

Нощувка.

Шести ден: Лече – Леука – Лече

Закуска. Ако жадувате да видите света под самото токче на италианския ботуш, ако искате да посетите и да снимате мястото, където минава точната граница между Адриатика и Йонийско море, ви предлагаме да се спуснете на юг към градчето Леука. В близост до него се намира фара Пунта Мелизо в града Кастриняно дел Капо, от където ще се открие невероятната гледка към двете морета. За да се качите към фара, ще ви се наложи да преодолеете някакви си 254 стъпала.

Връщане в хотела в Лече. Нощувка.

Седми ден: Лече – Бари

Закуска. Отпътуване за Бари. По път спрете в градчето Полиняно а маре. Градчето е кацнало на ръба на 20-метрова отвесна скала, в чиято основа тихо се плискат прозрачните води на Адриатическо море. В основата на скалата, на която е кацнало градчето, се намира една от най-посещаваните пещери –

Палацезе. Легендата разказва, че кралицата на Неапол Джована I, преди близо 700 години, толкова харесала блещукащите светлинки и цветове в пещерата, че решила да направи там романтична пауза със своя личен слуга.

Освен с красотата си градчето е популярна дестинация и за скокове във морето от отвесните скали, както и с певеца Доменико Модуньо , на който дължим хита Volare.

След като разгледате Полиняно а маре, продължете към Бари.

Настаняване в хотела. Разходте се по крайбрежната улица на Бари, по която на всеки 5 метра има пейка с гледка...

Завършете разходка в Стария град на Бари, където кипи невероятен нощен живот....

Нощувка.

Осми ден: Бари – отпътуване

Закуска. На летището трябва да сте там минимум 3 часа по-рано, за да имате време да оставите колата под наем и да се чекирате. Отпътуване от Бари в 13:50 часа. Пристигане в София в 16:10 часа.

 --------------------------------–––-------------КРАЙ на ПРОГРАМАТА-----–––––––––––---------------------------------

 

Дати

Пакетна цена на човек, настанен в двойна стая

Пакетна цена при 2ма

Пакетна цена при 4ма

03.04 - 10.04.2019

1330 лева

1230 лева

14.04 – 21.04.2019

1255 лева

1155 лева

22.05 – 29.05.2019

1440 лева

1340 лева

10.07 – 17.07.2019

1385 лева

1285 лева

 

Пакетната цена включва:

 • Самолетен билет София – Бари – София с включени летищни такси и малък салонен багаж с размери 42x32x25 см;
 • Кола под наем за целия период на Вашата екскурзия;
 • 7 нощувки със закуски, от които 2 – в Матера; 2 – в Алберобело в Трули*; 2 – в Лече; 1 – в Бари;
 • Бонус: Пешеходна обиколка на Лече с дегустация на вино и традиционни храни (с местен екскурзовод на английски език);
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

*Забележка: Нощувките в трули се препотвърждават при резервация, в зависимост от наличността. Алтернативен вариант е настаняване в хотел

Пакетната цена не включва:

 • Голям чекиран багаж (20 кг) - заявява се при резервация: около 100 лева;
 • Лични разходи;
 • Градска такса – определя се от хотела и се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им;

 

Минимален брой туристи: 2ма

 

Важно:

 • Свободните места по посочените цени са ограничени. Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети и хотелските резервации по специалните тарифи.
 • Цена за дете до 12 год: на запитване
 • Цена при 3-ти възр на допълнително легло: на запитване
 • Цена при по-голяма група: на запитване

 

Начин на плащане:

 • Депозит - 50% при резервация;
 • Доплащане до 40 дни преди датата на отпътуване.

 

Необходими документи:

 • Лична карта или международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

 

Анулации и неустойки:

 • До 40 дни преди датата на отпътуване: неустойка в рамките на анулационните условия на авикомпанията и съобразно тарифата на резервирания самолетен билет. Неустойката се уточнява след резервация на самолетния билет и преди сключване на договор.

Дати

Пакетна цена на човек, настанен в двойна стая

Пакетна цена при 2ма

Пакетна цена при 4ма

03.04 - 10.04.2019

1330 лева

1230 лева

14.04 – 21.04.2019

1255 лева

1155 лева

22.05 – 29.05.2019

1440 лева

1340 лева

10.07 – 17.07.2019

1385 лева

1285 лева

 

Пакетната цена включва:

 • Самолетен билет София – Бари – София с включени летищни такси и малък салонен багаж с размери 42x32x25 см;
 • Кола под наем за целия период на Вашата екскурзия;
 • 7 нощувки със закуски, от които 2 – в Матера; 2 – в Алберобело в Трули*; 2 – в Лече; 1 – в Бари;
 • Бонус: Пешеходна обиколка на Лече с дегустация на вино и традиционни храни (с местен екскурзовод на английски език);
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

*Забележка: Нощувките в трули се препотвърждават при резервация, в зависимост от наличността. Алтернативен вариант е настаняване в хотел

Пакетната цена не включва:

 • Голям чекиран багаж (20 кг) - заявява се при резервация: около 100 лева;
 • Лични разходи;
 • Градска такса – определя се от хотела и се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите преди отпътуването им;

 

Минимален брой туристи: 2ма

 

Важно:

 • Свободните места по посочените цени са ограничени. Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети и хотелските резервации по специалните тарифи.
 • Цена за дете до 12 год: на запитване
 • Цена при 3-ти възр на допълнително легло: на запитване
 • Цена при по-голяма група: на запитване

 

Начин на плащане:

 • Депозит - 50% при резервация;
 • Доплащане до 40 дни преди датата на отпътуване.

 

Необходими документи:

 • Лична карта или международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

 

Анулации и неустойки:

 • До 40 дни преди датата на отпътуване: неустойка в рамките на анулационните условия на авикомпанията и съобразно тарифата на резервирания самолетен билет. Неустойката се уточнява след резервация на самолетния билет и преди сключване на договор.

Пулия е регион на Италия като никой друг - със своите хилядолетни маслинови гори (по официални данни днес маслиновите дървета в Пулия наброяват над 50 милиона); искрящобелите си пясъчни плажове и третата най-дълга плажна ивица в Италия (единствено островите Сицилия и Сардиния имат повече); феноменалните пещери, достигащи дълбочина 60 метра, които крият над 20 хиляди стъпки от динозаври; искрящите бели градове на долината на Итрия с готическата си архитектура; най-голямата колония от розово фламинго в Европа; и не на последно място - изключителните червени вина и незабравимата кухня.

Пулия е типичен представител на Южна Италия - земеделието е основен поминък, инфраструктурата е слабо развита и е значително по-бедна от по-северните провинции като Ломбардия и Тоскана, но това до голяма степен е съхранило чара и красотата й и я е спасило от тълпите туристи, които вече са симптоматични за други места в страната. Географията на региона е сравнително лесна за ориентиране - формата на Пулия е тясна и издължена, тоест всичко е на сравнително кратко разстояние и колата е най-добрият начин на придвижване. В северната част се намират по-високите плата и хълмове, разцепени от множество ждрела и пещери, както и двата природни резервата - Алта Мурджа и Гаргано. На юг от тях в централната част се простират Долината на Итрия, която е осеяна с малки хълмове, на всеки от които доминират белите градове, а на юг се намира варовиковото плато на Соленто, откъдето се добива и типичният камък, от който са построени голяма част от сградите.

Пулия е от по-бедните региони в Италия, но това по никакъв начин не се отнася за гастрономията й. Заради стратегическото си място полуостровът през хилядолетията е бил завладяван от гърци, римляни, нормани, араби, османци, французи, испанци, австрийци, като всички те са оставили свой отличителен почерк както в архитектурата, така и в кулинарията на региона. Днес Пулия е известна из цяла Италия с някои от най-вкусните бадеми (toritto), в района на Андриа, моцарелата и буратата на Джойа дел Коле, хлябът на Алтамура, пастата orecchiette, портокалите и лимоните на Гаргано, мандарините от Таранто, гъбите от Мурджа, няколкото вида зехтин със защитено географско указание (40% от зехтинът в Италия се произвежда в Пулия), доматите (50% от доматите в Италия идват от региона на град Фоджа) и разбира се - виното. 

Всеки италианец би ви казал, че италианска кухня не съществува. В Италия има регионална кухня, с която местните хора се гордеят и издигат в култ. Това важи с пълна сила и в Пулия, където обаче има три основни географски специфики, които разделят кухнята на три области, всяка различна от другата: хълмистият север, равнинният юг и морското крайбрежие. Това е една от основните причини регионът да има толкова голямо разнообразие от рецепти и продукти. Пастата orecchiette (от orecchio - ухо) може да бъде приготвена с рагу от дивеч или със зеленчуци; типичният десерт pasticiotto може да е пълен с крем от бадеми, с портокалово сладко или с ванилия; фасулът в едната рецепта може да е заменен с нахут в друга или с гъби в трета.

Контакти

Контакти

тел/факс: 042/636-640

мобилен: 0888/295-358

e-mail: office@nvtours.bg

Национален телефон: 0 700 10 027

Facebook