NVTours

Москва и Санкт Петербург

Москва и Санкт Петербург

Дати:  05.06.2019, 23.06.2019, 17.07.2019, 07.08.2019, 21.08.2019

NVTours NVTours NVTours NVTours
Валидна от: 05.06.2019 до: 21.08.2019Транспорт: Самолет Транспорт със самолет

Цени от 2370 лв.

Държава: РусияВреметраене: 8 дена

Полетата с * са задължителни.

Дестинация:

Москва и Санкт Петербург

Име, фамилия:*
E-mail:*
Телефон*:
Дата на заминаване:
Брой туристи:
Брой дни:
Допълнителни изисквания:
  - виж

Първи ден: София - Москва 

Отпътуване от София Терминал 2 в 15:15ч. с директен полет по маршрут София – Москва с AK Bulgaria Air. Пристигане в Москва на летище Шереметиево в 18:10 ч. 
Трансфер и настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощуване. 

Втори ден: Москва 

Закуска. Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български език - Червения площад, Храм-паметник Св. Василий Блажени (отвън), Мемориала на победата на Поклонния хълм, Московския Държавен университет. След това се отправяме към Кремъл и кремълските катедрали. Построен през 1156 г., Кремъл се е превърнал в едно от най-известните места в Москва. Посещение на катедралния площад, обграден от катедралата „Успенски събор“, катедралата „Благовещение“, катедралата „Архангел Михаил“ и катедралата „Дванадесетте апостоли“ – с позлатени куполи и зидове от бял камък. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощуване. 

Трети ден: Москва 

Закуска. Този ден ще започне с красивите станции на московското метро. Освен че е сред най-натоварените в света, станциите се отличават с богата украса и орнаменти, превръщащи метрото в галерия на изящно изкуство. 
Ще продължим с разходка по една от най-известните и красиви улици на руската столица – ул.“Арбат“. Улицата е пример за автентичната и неподправена архитектура на Стара Москва. В следобедните часове ще посетим Третяковската галерия – един от най-значимите световни музеи, съхранил в себе си най-ценните художествени съкровища на руското изкуство. Връщане в хотела с метро. Вечеря. 
Допълнителна екскурзия: Възможност за посещение на Музея на Водката срещу допълнително заплащане. В него ще научите повече за историята на руската водка, както и важната роля, която тя заема в обществото. Сред експонатите на музея са водката, която е летяла в космоса, бутилки в причудливи форми, порцеланови тапи и други. Има специална секция в музея, отделена на борбата с пиянството. Кулминацията от посещението на този музей, разбира се, е дегустацията на огнената вода. Цена: 25 евро / 49 лв на човек. 

Четвърти ден: Москва - Санкт Петербург 

Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване за Санкт Петербург с високоскоростния влак „Сап-сан“. Продължителност на пътуването – около 4.30 часа. 
Пристигане около обяд в Санкт Петербург. Настаняване в хотела. Свободно време. 
Допълнителна екскурзия: Посещение на Юсуповски дворец - истински образец на дома на руската аристокрация. Църква, бални зали, дори домашен театър. Всяко помещение впечатлява посетителите си с богата декорация от драперии, златни орнаменти и кристални полилеи. Дворецът е известен и като мястото, където е убит Григорий Распутин – една от най-скандалните и противоречиви личности в руската история. Днес има направена музейна експозиция в негова чест, а восъчни фигури пресъздават вечерята, на която е бил отровен през декември 1916г. 
Цена: 55 евро / 108 лв на човек. 
Вечеря. Нощуване. 

Пети ден: Санкт Петербург 

Закуска. Панорамна обиколка с екскурзовод на български. Санкт Петербург се отличава както със спираща дъха архитектура, но и с богато историческо минало и забележително културно наследство. 
Обиколката започва с разходка по Невски проспект, една от най-скъпите улици в Русия, която често е оприличавана с Шанз-Елизе в Париж. По протежението му се намират едни от най-впечатляващите сгради на Санкт Петербург - Казанската катедрала и живописната църква „Възкресение Христово“. 
Ще продължим с посещение на крепостта „Петър и Павел“. Замислена като непревземаема крепост, именно около нея, великият цар Петър решава да осъществи един от най-грандиозните архитектурни замисли – да превърне тази студена и неуютна част от света в един от най-красивите градове в Европа. 
Допълнителна екскурзия: Нощен круиз по р. Нева – светлините на нощен Санкт Петербург. Подобно на Венеция и Амстердам, Санкт Петербург е известен със своите канали, а разходката с корабче е сред задължителните преживявания в този град. По време на разходката ще минете покрай едни от най-емблематичните сгради в града, ще откриете магията и романтиката, които крие той, както и ще имате възможността да видите Санкт Петербург през един различен поглед. Цена: 45 евро / 88 лв на човек. 
Трансфер до хотела. Вечеря. Нощуване. 

Шести ден:  Санкт Петербург 

Закуска. Посещение на парка и двореца Петерхоф. 
Изграден по желание на Петър Велики, дворецът днес е една от най-известните и популярни атракции за гостите на града. Петерхоф се намира на около 30км. от Санкт Петербург, на южния бряг на Финския залив и означава на немски Петровият двор. 
Тук ще Ви впечатлят разкоша и разточителството, които Ви заобикалят отвсякъде. Фонтаните на Петерхоф са една от най-известните туристически атракции на Русия. Най-впечатляващият е Голямата Каскада, който тръгва от Големия дворец и включва 64 различни фонтана и повече от 200 бронзови статуи и скулптурни елемента. 
Посещение на Екатерининския дворец и парка в Царско село. 
Царско село е другата от двете извънградски резиденции на царската династия Романови. Тук ще усетите атмосферата на кралския начин на живот в целия му блясък, а сред най-забележителните и прочути части е Кехлибарената стая, разграбена през Втората световна война и възстановена през 2003 г. Свободно време. Вечеря. Нощуване. 

Седми ден: Санкт Петербург 

Закуска. Посещение на „Ермитажа“ - най-голямата художествена галерия в Русия и един от най-големите и авторитетни музеи на изкуствата в света. Построен е по нареждане на императрица Екатерина Велика. Името Днес, Ермитажа съхранява повече от 2.7 млн експоната и предлага на своите посетители различни произведения на изкуството и артефакти от цял свят. В колекцията му са творби от Леонардо да Винчи, Микеланджело, Рафаел и Тициан, Рембранд и Рубенс, творби на френските импресионисти Реноар, Сезан, Мане, Моне, Писаро и многобройни платна на Ван Гог, Матис и Гоген. Зимният дворец, наред с още четири сгради, разположени една до друга по брега на реката, приютяват огромната и безценна колекция на Ермитажа. 
Допълнителна екскурзия: Посещение на Катедралата „Исакиевски събор“ с екскурзовод на български език – превърната в музей през 1928г., в нея се помещават едни от най-известните икони в света. Безспороно една от най-впечатляващите е Тихвинската икона с образа на Дева Мария. В катедралата се извършват църковни служби и до днес. Цена: 25 евро / 49 лв на човек. 
Връщане в хотела. Вечеря. Нощуване. 

Осми ден: Санкт Петербург - София 

Закуска. Трансфер от хотела до Московската гара. Отпътуване за Москва със скоростен влак. Пристигане в Москва ранния следобед. Трансфер от Ленинградската гара до летище Шереметиево с кратка спирка по пътя за обяд. Полет до България в 19.05 ч. Кацане на летище София, терминал 2 около 22.00 ч. 

 

Цени:

 

Дата На човек в двойна стая Единична стая
05.06.2019 - на запитване 2420 лв. 2870 лв.
23.06.2019 - на запитване 2420 лв. 2870 лв.
17.07.2019 - на запитване 2420 лв. 2870 лв.
07.08.2019 - на запитване 2370 лв. 2820 лв.
21.08.2019 - има места 2370 лв. 2820 лв.

 


Примерни хотели:
 

Москва - Izmailovo Vega Hotel 4* 
Санкт Петербург – Azimut SPB 4* 

Цената включва: 

 • Самолетен билет София – Москва – София с AK България Ер с включени летищни такси и чекиран багаж;
 • 3 нощувки с 3 закуски и 3 вечери в хотел Izmailovo Vega Hotel 4* или подобен в Москва
 • 4 нощувки с 4 закуски и 4 вечери в хотел Azimut SPB 4* или подобен в Санкт Петербург;
 • Билет за влак „Сапсан“ /2-ра класа/ по маршрут Москва-Санкт Петербург-Москва;
 • Всички трансфери по маршрута;
 • Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български език;
 • Тур на московските станции на метрото с екскурзовод на български език;
 • Посещение на Третяковската галерия с екскурзовод на български език;
 • Панорамна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език;
 • Посещение на крепостта „Петър и Павел“ с екскурзовод на български език;
 • Посещение на парка и двореца Петерхоф с екскурзовод на български език;
 • Посещение на Екатерининския дворец с екскурзовод на български език;
 • Посещение на парка в Царско село с екскурзовод на български език;
 • Посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език;
 • Входна такса за Кремъл и Кремълските катедрали, Третяковската галерия, Крепостта „Петър и Павел“, парка и двореца „Петерхоф“, Екатерининия дворец и парка „Царско село“, Ермитажа;
 • Билет за обиколката на Московското метро
 • Медицинска застраховка „помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 50000 евро със ЗД „Мондиал“;
 • Тур мениджър от агенцията по време на цялото пътуване;
 • Екскурзоводско обслужване на български език по програмата.


Цената не включва: 

 • Виза за Русия за български граждани и обработка на документи:
 • 150 лв. – срок за издаване до 12 работни дни 
 • Допълнителни екскурзии
 • Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;
 • Доплащане за всички услуги, невключени в цената;
 • Лични разходи;


Вид използван транспорт:

 • Самолет 
 • Влак 
 • Автобус 


Условия: 

 • Минимален брой туристи: 20 
 • Срок за уведомяване за несъбран минимум: 20 дни преди датата на отпътуване 
 • За пътуването до Русия е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца и поне 2 свободни (чисти) страници в паспорта; 
 • За издаване на руска виза е нужно още 2 цветни снимки с размер 3,5 Х 4,5 см на светъл фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила със затъмнени стъкла, без шапки или забрадки (изключение са гражданите, които поради тяхната етническа или религиозна принадлежност са с шапки, забрадки и др. на снимката в паспорта); 
 • Ако не сте гражданин на РБ, то е необходимо да представите допълнително копие от документа (лична карта, регистрационна карта за временно пребиваване), потвърждаващ пребиваването ви на територията на Република България. Консулското учреждение има право да изиска допълнителни документи за оформяне на виза, да покани на събеседване или да увеличи срока за оформяне на визата. 
 • Не са необходими ваксинации. 
 • Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното. 
 • Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на туроператор” с Евроинс, полица № 
 • 03700100001324/07.12.2017г. 
 • Агенцията предлага застраховка Помощ при пътуване – Анулиране и прекратяване на пътуването на ЗК Мондиал. 


Резервации: 

 • Необходимо е копие от международен паспорт 
 • При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията. 
 • Пълно плащане до 55 дни преди датата на отпътуване. 


Стандартни такси за прекратяване: 

Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване: 

 • от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни 
 • преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист 
 • от 59 до 31 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от внесения депозит 
 • под 30 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от общата цена на туристическия пакетя пакет. 


Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. 


Цени:

 

Дата На човек в двойна стая Единична стая
05.06.2019 - на запитване 2420 лв. 2870 лв.
23.06.2019 - на запитване 2420 лв. 2870 лв.
17.07.2019 - на запитване 2420 лв. 2870 лв.
07.08.2019 - на запитване 2370 лв. 2820 лв.
21.08.2019 - има места 2370 лв. 2820 лв.

 


Примерни хотели:
Москва - Izmailovo Vega Hotel 4* 

Санкт Петербург – Azimut SPB 4* 

Цената включва: 

 • Самолетен билет София – Москва – София с AK България Ер с включени летищни такси и чекиран багаж;
 • 3 нощувки с 3 закуски и 3 вечери в хотел Izmailovo Vega Hotel 4* или подобен в Москва
 • 4 нощувки с 4 закуски и 4 вечери в хотел Azimut SPB 4* или подобен в Санкт Петербург;
 • Билет за влак „Сапсан“ /2-ра класа/ по маршрут Москва-Санкт Петербург-Москва;
 • Всички трансфери по маршрута;
 • Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български език;
 • Тур на московските станции на метрото с екскурзовод на български език;
 • Посещение на Третяковската галерия с екскурзовод на български език;
 • Панорамна обиколка на Санкт Петербург с екскурзовод на български език;
 • Посещение на крепостта „Петър и Павел“ с екскурзовод на български език;
 • Посещение на парка и двореца Петерхоф с екскурзовод на български език;
 • Посещение на Екатерининския дворец с екскурзовод на български език;
 • Посещение на парка в Царско село с екскурзовод на български език;
 • Посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език;
 • Входна такса за Кремъл и Кремълските катедрали, Третяковската галерия, Крепостта „Петър и Павел“, парка и двореца „Петерхоф“, Екатерининия дворец и парка „Царско село“, Ермитажа;
 • Билет за обиколката на Московското метро
 • Медицинска застраховка „помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 50000 евро със ЗД „Мондиал“;
 • Тур мениджър от агенцията по време на цялото пътуване;
 • Екскурзоводско обслужване на български език по програмата.


Цената не включва: 

 • Виза за Русия за български граждани и обработка на документи:
 • 150 лв. – срок за издаване до 12 работни дни 
 • Допълнителни екскурзии
 • Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;
 • Доплащане за всички услуги, невключени в цената;
 • Лични разходи;


Вид използван транспорт:

 • Самолет 
 • Влак 
 • Автобус 


Условия: 

 • Минимален брой туристи: 20 
 • Срок за уведомяване за несъбран минимум: 20 дни преди датата на отпътуване 
 • За пътуването до Русия е необходим международен паспорт с валидност 6 месеца и поне 2 свободни (чисти) страници в паспорта; 
 • За издаване на руска виза е нужно още 2 цветни снимки с размер 3,5 Х 4,5 см на светъл фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила със затъмнени стъкла, без шапки или забрадки (изключение са гражданите, които поради тяхната етническа или религиозна принадлежност са с шапки, забрадки и др. на снимката в паспорта); 
 • Ако не сте гражданин на РБ, то е необходимо да представите допълнително копие от документа (лична карта, регистрационна карта за временно пребиваване), потвърждаващ пребиваването ви на територията на Република България. Консулското учреждение има право да изиска допълнителни документи за оформяне на виза, да покани на събеседване или да увеличи срока за оформяне на визата. 
 • Не са необходими ваксинации. 
 • Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител. По време на пътуването е необходимо и фотокопие на пълномощното. 
 • Агенцията има сключена застраховка „Отговорност на туроператор” с Евроинс, полица № 
 • 03700100001324/07.12.2017г. 
 • Агенцията предлага застраховка Помощ при пътуване – Анулиране и прекратяване на пътуването на ЗК Мондиал. 

Резервации: 

 • Необходимо е копие от международен паспорт 
 • При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията. 
 • Пълно плащане до 55 дни преди датата на отпътуване. 


Стандартни такси за прекратяване: 

Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване: 

 • от деня следващ деня на подписване на договора до 60 календарни дни 
 • преди датата на отпътуване - такса в размер на 100 лв. на турист 
 • от 59 до 31 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от внесения депозит 
 • под 30 календарни дни преди датата на отпътуване - 100% от общата цена на туристическия пакетя пакет. 


Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Москва - сърцето на Русия

 

Москва е столицата на Русия, разположена в европейската част на страната, на двата бряга на едноименната река Москва. Първите сведения за съществуването на града датират от 12-и век, като през вековете Москва е била столица на Московското княжество, на Руската империя и на Съветския съюз.

Днес градът е огромен мегаполис и един от най-многолюдните градове в Европа с население над 11 милиона души.

Москва е град на контрастите – от богатите и луксозни до много бедни райони. Като всяка столица Москва е най-големият полически, културен и икономически център на РусияМоскваима стари традиции като център на руските сценични и изящни изкуства, като има изобилие от театри за драма, опера и балет, сред които най-известен е Болшой театър.

Въпреки че Москва е известна като един от най-скъпите градове в света, това не спира хилядите туристи да го посещават с желанието се докоснат до впечатляващата му архитектура и многобройните забележителности. Особена романтика и естествена украса на Москвапридават мостовете над реките, които протичат през града, особено вечер когато са прекрасно осветени.

В Москва се намират много забележителности, символи на Русия по целия свят като Кремъл, Червения площад, Болшой театър, храмът Василий Блажени, Третяковската галерия и много други.

 Санкт Петербург - "северната Венеция"

Санкт Петербург е основан през 1703 година от Петър 1-ви. Днес се смята за един от най-красивите градове в света. За това имат заслуга както живописното му местоположение, така и грандиозната градска архитектура. Градът е бил столица на Руската империя повече от 2 века. Носи името на светите апостоли Петър и Павел. С многобройните си културни паметници, музеи, дворци, паркове и канали, градът е дестинация за туристи с добър вкус, които търсят духовно израстване и културно обогатяване.

Наричат го „северната Венеция“, защото на света има само три града, при които водата играе толкова важна роля и заема толкова голяма площ от града – Венеция, Сидни и разбира се Санкт Петербург.

Контакти

Контакти

тел/факс: 042/636-640

мобилен: 0888/295-358

e-mail: office@nvtours.bg

Национален телефон: 0 700 10 027

Facebook