Екскурзия до Румъния – карпатските перли

София – Букурещ – Синая – двореца "Пелеш" – замъка „Бран" – Брашов –Сибиу – Букурещ – София

NVTours NVTours NVTours NVTours
Валидна от: 13.07.2017 до: 26.10.2017Транспорт: Автобус Транспорт с автобус

Цени от 299 лв.

Държава: РумънияВреметраене: 4 дена

Полетата с * са задължителни.

Дестинация:

Екскурзия до Румъния – карпатските перли

Име, фамилия:*
E-mail:*
Телефон*:
Дата на заминаване:
Брой туристи:
Брой дни:
Допълнителни изисквания:

Първи ден: София – Букурещ

Отпътуване в 6:30 ч. от София от стадион "В. Левски" по маршрут София – Русе – Джурджу – Букурещ. Градът е основан през 1459 г. на двата бряга на р. Дамбовица, известен още като "Малкия Париж" заради артистичния си живот и красивата архитектура. Между двете световни войни тук са построени десетки красиви и изискани сгради от френски архитекти в стил "fin du siecle". Панорамна обиколка на столицата: Университетът; Площадът на революцията; Площадът на победата; Кралският дворец; храмът на музиката "Атене" - концертен и фестивален център, една от емблемите на Букурещ, която се отличава със своя стил и купол с височина от 30 м.; Народният театър - символ на театралния бохем; Триумфалната арка - копие на парижката Триумфална арка. Посещение на етнографски комплекс "Румънско село". Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Втори ден: Букурещ – Синая – Бран – Брашов

Закуска. В 7:30 ч. отпътуване за Трансилвания – един от най-интересните региони в Европа с невероятна смесица от различни култури и цивилизации. Пристигане в Синая - планински град и курорт, наричан "Перлата на Карпатите", най-вече заради ограждащия го величествен планински пейзаж. Синая се намира в сърцето на Карпатите. Името на града е свързано с манастира построен тук през 17 век от румънски благородник, след завръщането му от Светите места и Синайския полуостров в Египет. Градът е част от курортен комплекс, разположен в долината на река Прахова, подходящо място за зимна ски ваканция или лятна почивка. Пешеходна разходка в центъра на града. Интересни забележителности са: замъка Пелеш; мемориалната къща на Джордже Енеску; Манастира на Синая, на повече от 300 години. Посещение на двореца "Пелеш" - издигнат между годините 1873-та и 1883-та като лятна резиденция на румънския крал Карол I и неговата съпруга кралица Елизабет. Той е вторият по посещаемост исторически обект в страната след Замъка на Дракула с над 300 хиляди туристи на година и е сред 7-те чудеса на Румъния. Отпътуване към замъка „Бран", известен още като Замъка на Дракула – ловната резиденция на Влад Дракула, впечатляваща средновековна крепост, построена между 1377 г. и 1382 г. върху скала висока 60 м. Отпътуване за Брашов – живописно средновековно градче в Трансилвания. Туристическа програма: Общинският площад със сградата на общината, Черната църква – най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, църквата "Св. Бартоломей" – най-старият архитектурен паметник в града, Старото кметство, църквата "Св. Николай". Свободно време. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Трети ден: Брашов – Сибиу – Букурещ

Закуска. Заминаване за Сибиу. Туристическа обиколка на Сибиу: площада Хует, старите готически сгради, Евангелската катедрала, старите крепостни стени и цитаделата Града е културна столица на Европа през 2007. Основан е от германски заселници през 1190 година. През 14 век е бил вече важен търговски център. През 1376 занаятчийството се е деляло на 19 гилдии. Сибиу се превърнал в най-важния германски етнически град заедно със седемте града дали немското име на Трансилвания, което в превод означава "седем крепости". Сибиу е бил седалище на Саксонския университет, който е политически център на германците в Трансилвания. Свободно време. Отпътуване за Букурещ. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

Четвърти ден: Букурещ – София

Закуска. По предварителна заявка посещение на двореца Чаушеску – сега действащ Парламент на Румъния - втората по големина административна сграда в света след Пентагон, построена на площ от 45 дка от при управлението на Николае Чеушеско. Разглеждане на Патриархалната катедрала и дворец - духовен център на града, впечатляващи с класическия си стил с барокови елементи. Отпътуване за България Пристигане в София късно вечерта.

Дати и цени:

 • 13.07.2017 - 299 лева
 • 10.08.2017 - 299 лева
 • 06.09.2017 - 299 лева
 • 21.09.2017 - 299 лева
 • 05.10.2017 - 299 лева
 • 26.10.2017 - 299 лева

Цената включва:

 • Транспорт с автобус 3*;
 • 2 нощувки със закуски и вечери в Букурещ хотел 2*/3*;
 • 1 нощувка със закуска и вечери в района на Брашов хотел 2*/3*;
 • Туристическа програма в Букурещ;
 • Туристическа програма Синая и Бран;
 • Туристическа програма в Брашов;
 • Туристическа програма в Сибиу;
 • Екскурзоводско обслужване по програмата на български език;

Цената не включва:

 • Входните такси за туристическите обекти: около 90 румънски лей (48 лева);
 • Всички разходи от личен характер;
 • Доплащане за единична стая: 105 лева;
 • Медицинска застраховка върху 5000 евро за лица до 65г.:8 лева; за лица до 75г.: 10 лева; за лица до 80г.: 14 лева;

Намаления:

 • За деца до 12г. настанени с двама възрастни в двойна стая: 30 лева;

Забележки:

 • Посещението на Парламента се заявява при записване, а се плаща на място в румънски лей!
 • Обиколката в Парламента е стандартен тур с няколко зали;
 • Допълнителните услуги, екскурзии и входните такси към тях, невключени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат в брой в офиса на фирмата или по банков път при крайно плащане.
 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти!
 • Всички упоменати часове са приблизителни.

Всеки турист е задължен да има медицинска застраховка по време на пътуване в чужбина без значение дали я закупува от туристическата агенция, или се обръща директно към застрахователна компания. Ако медицинската застраховка не е сключена в офиса на фирмата, е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се предостави копие от нея минимум 2 дни преди пътуване. (лично, по факс или e-mail).

Контакти

Контакти

тел/факс: 042/636-640

мобилен: 0888/295-358

e-mail: office@nvtours.bg

Национален телефон: 0 700 10 027

Facebook