NVTours

Диамантите на Прага със самолет от София

Екскурзия до Прага със самолет от София, 4 нощувки със закуски, трансфери, пешеходна разходка с местен екскурзовод на български и БОНУС – круиз по река Вълтава 

Да отидеш в Прага означава да срещнеш красотата! Прага е град от приказките, град на хубавата бира, на танцуващи къщи, на дворци и уютни улички...

NVTours NVTours NVTours NVTours
Валидна от: 10.09.2021 до: 10.12.2021Транспорт: Самолет Транспорт със самолет

Цени от 875 лв.

Държава: ЧехияВреметраене: 5 дена

Полетата с * са задължителни.

Дестинация:

Диамантите на Прага със самолет от София

Име, фамилия:*
E-mail:*
Телефон*:
Дата на заминаване:
Брой туристи:
Брой дни:
Допълнителни изисквания:
  - виж

Първи ден:

Отпътуване от летище София в 14:45 часа. Пристигане в Прага в 15:40 часа.

Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време.

Нощувка.

 

Втори ден:

Закуска. Следва пешеходна обиколка ''Диамантите на Прага" с местен, лицензиран екскурзовод на български език /продължителност около 2 часа/ - Символа на града – Пражката крепост, която в миналото е била седалище на кралете, а днес – на президента. В центъра на архитектурния ансамбъл е величествената готическа катедрала Св. Вит. След това продължава по централната улица на най-романтичния квартал – Малкия град, известен с дворците си, в които днес се помещават посолства, фондации и резиденции. Прекосяване на река Вълтава по Карловия мост, украсен с 32 статуи – уникална средновековна галерия на открито. Обиколката приключва на Староместския площад.

От 15:00 часа круиз по река Вълтава 1 час (БОНУС от NVTours).

Свободно време.

Вечерта по желание посещение на ресторант с фолклорна програма и жива бира (Цената се уточнява допълнително, съобразно броя на туристите).

Нощувка.

 

Трети ден:

Закуска. Свободно време за самостоятелна разходка или възможност за някоя от следните екскурзии по желание срещу допълнително заплащане.

1. "Златна Прага "

Защо я наричат „Златна”? Дали заради позлатата по кули, кубета и балкони? Хм! Две от забележителностите, които ще посетим подсказват отговора.

Страховският манастир е един от символите на Прага. През 700-годишната си история, манастирът преживява трудни и звездни времена. Преломно време е управлението на император Франц Йосиф II., когато съществуването на манастира виси на косъм. Спасява го един умен ход…какъв ще разберете съвсем скоро.Следващата ни спирка е храмът Лорета. Според историците, къщата на Дева Мария в Назарет е унищожена. Вярващите знаят, че не е така: когато кръстоносците напускат Палестина, ангелите я вдигат и я пренасят в безопасност. С времето по цяла Европа започват да се строят нейни копия, които напомнят монументални реликвиарии. Такава е и Пражката Лорета, която е и хранилище на великолепното Пражко слънце, създадено от 6222 диаманта. Валдщейнската градина е райско място в центъра на Прага. Свързана е с името на най-известния чешки пълководец – генералисимус Албрехт от Валдщейн, който искал дворецът му да съперничи на кралския. Градината е украсена със скулптури, езеро с фонтан, външна зала с богата стенопис, грота и волиера, бароково кътче за отдих .

 • Цена 50 евро на човек при мин. 2-ма записани , цена 40 евро на човек при мин. 4-ма записани и цена 30 евро на човек при мин. 6-ма записани, цена за по-голяма група : на запитване.

 

2.Романтика и аристократизъм .

Ще се потопим в най-романтичния Пражки квартал – Мала Страна, с дворци, паркове и панорама към река Вълтава. Кварталът на висшата аристокрация и духовенство е издигнат през 13 век. И до днес улиците криволичат между градски дворци и църкви, криещи вълшебни вътрешни дворове, тайни и легенди.

Нощувка.

 • Цена 50 евро на човек при мин. 2-ма записани , цена 40 евро на човек при мин. 4-ма записани и цена 30 евро на човек при мин. 6-ма записани, цена за по-голяма група : на запитване.

 

Четвърти ден: 

Закуска. Свободно време за почивка, самостоятелна разходка или някоя от следните екскурзии по желание срещу допълнително заплащане. 

1. „Виждам град голям!”

"Виждам голям град" - според легендите, това е казала в митичните времена княгиня Либуше, когато предсказала създаването на Прага. Град, чиято слава ще достигне до звездите! Произнесла думите на легендарния хълм Вишехрад, на който днес се намира катедралата „Св. Петър и Павел”. Казват, че мястото е със силен енергиен заряд. В парка има три камъка, захвърлени от самия Сатана след неуспешен облог. От хълма Вишехрад слизаме надолу към река Вълтава и стигаме до булевард Народни (Národní t?ída), където е минала Нежната революция през 1989 г. След това покрай Народния театър, един от символите на Прага (достъпен за обиколки с техен гид) и по крайбрежния булевард от времето на романтичния Сецесион (и Алфонс Муха). Приключваме нашето вълнуващо пътешествие пред Танцуващата къща. Обиколката е за романтици, които не се страхуват да походят по неравен терен и обичат панорамите.

 • Цена 50 евро на човек при мин. 2-ма записани , цена 40 евро на човек при мин. 4-ма записани и цена 30 евро на човек при мин. 6-ма записани, цена за по-голяма група : на запитване.

 

2. "От XIX до XXI век – стъпките на историята" 

Каква е историята на пражкото Сити – Вацлавския площад? Как се е променял през столетията?

В началото е имало малко, по-скоро скромни къщи. Постепенно стават повече и по-богати. С електрификацията идват красивите канделабри и трамвайните линии. С XIX век – автомобилите и безистените. Възраждането създава Националния музей и паметника на Св. Вацлав. Важните години на XX век – 1968 и 1989 – го превръщат в център на промените. А XXI век? Той (засега) го украси с модни витрини и заведения.

Нощувка.

 • Цена 50 евро на човек при мин. 2-ма записани , цена 40 евро на човек при мин. 4-ма записани и цена 30 евро на човек при мин. 6-ма записани, цена за по-голяма група : на запитване.

 

Пети ден:

Закуска. Трансфер до летището за полет към България в 12:10 часа. Пристигане в София в 15:00 часа.

 -------------------------------------------КРАЙ на ПРОГРАМАТА----------------------------------------------

Дата с отпътуване от София:

Цена на човек в двойна стая:

10.09. – 14.09.2021

1082 лева

17.09. – 21.09. 2021

915 лева

01.10. - 05.10.2021

1035 лева

10.10. – 14.10.2021

885 лева

15.10. – 19.10.2021

895 лева

22.10. – 26.10.2021

905 лева

29.10 .– 02.11.2021

905 лева

05.11. – 09.11.2021

875 лева

12.11. - 16.11.2021

875 лева

19.11. – 23.11.2021

875 лева

26.11. – 30.11.2021

935 лева

03.12. – 07.12.2021

975 лева

10.12. - 14.12.2021

935 лева


Пакетната цена включва:

 • Самолетен билет София – Прага – София с включени летищни такси, ръчен багаж до 10 кг;
 • Трансфери летище – хотел – летище;
 • 4 нощувки със закуски в централен хотел 3* в Прага;
 • Пешеходна обиколка с местен, лицензиран екскурзовод на български език;
 • БОНУС: Круиз по река Вълтава  (1 час);
 • Медицинска застраховка с покритие 10000 евро

 

Пакетната цена не включва:

 • Лични разходи;
 • Входни такси, билети за музеи, градски транспорт;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - препоръчваме*
 • Багаж до 20 кг : доплащане 120 лева , може да се заяви един багаж за двама.

 

Минимален брой туристи: 2ма

 

Важно:

 • По време на екскурзиите се ползва градски транспорт, билетите за транспорта не са включени в цената.
 • Свободните места по посочените цени са ограничени. Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети и хотелските резервации по специалните тарифи.
 • Цена за дете до 12 год: на запитване
 • Цена при 3-ти възр на допълнително легло: на запитване;

Начин на плащане:

 • Депозит /невъзвръщаем/ - 50% при резервация;
 • Доплащане до 15 дена преди датата на отпътуване.

Необходими документи:

 • Лична карта или международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 • Отрицателен PCR тест за Ковид 19, преведен на английски език и издаден не по-късно от 72 часа преди отпътуването към Чехия;
 • или Бърз антиген тест, направен до 48ч преди пътуването;
 • или Сертификат за ваксинация за COVID-19, доказващ, че са направени и двете дози на ваксината, като последната е направена най-малко 14 дни преди влизането в Чехия. Сертификатът трябва да е преведен на английски език, да е издаден от публичен орган и да съдържа информация за вида и броя на дозите на ваксината.
 • Попълване на входящ формуляр, който се показва при влизането в страната  https://plf.uzis.cz/ . Попълва се лично от туристите. 
 • За деца до 6 г. не се изисква PCR или антигенен тест и формуляр за пристигане.

 

Анулации и неустойки:

 • До 15 дена преди датата на отпътуване: неустойка в рамките на анулационните условия на авикомпанията и съобразно тарифата на резервирания самолетен билет. Неустойката се уточнява след резервация на самолетния билет и преди сключване на договор.

 

Допълнителни екскурзии:

 

1. Пешеходна обиколка - "Диамантите на Прага" с местен, лицензиран екскурзовод на български език / включена в цената /

Символа на града – Пражката крепост, която в миналото е била седалище на кралете, а днес – на президента. В центъра на архитектурния ансамбъл е величествената готическа катедрала Св. Вит. След това продължава по централната улица на най-романтичния квартал – Малкия град, известен с дворците си, в които днес се помещават посолства, фондации и резиденции. Прекосяване на река Вълтава по Карловия мост, украсен с 32 статуи – уникална средновековна галерия на открито. 


  2. Златна Прага / срещу допълнително заплащане /

Защо я наричат „Златна”? Дали заради позлатата по кули, кубета и балкони? Хм! Две от забележителностите, които ще посетим подсказват отговора.

Страховският манастир е един от символите на Прага. През 700-годишната си история, манастирът преживява трудни и звездни времена. Преломно време е управлението на император Франц Йосиф II., когато съществуването на манастира виси на косъм. Спасява го един умен ход…какъв ще разберете съвсем скоро.

Следващата ни спирка е храмът Лорета. Според историците, къщата на Дева Мария в Назарет е унищожена. Вярващите знаят, че не е така: когато кръстоносците напускат Палестина, ангелите я вдигат и я пренасят в безопасност. С времето по цяла Европа започват да се строят нейни копия, които напомнят монументални реликвиарии. Такава е и Пражката Лорета, която е и хранилище на великолепното Пражко слънце, създадено от 6222 диаманта. Валдщейнската градина е райско място в центъра на Прага. Свързана е с името на най-известния чешки пълководец – генералисимус Албрехт от Валдщейн, който искал дворецът му да съперничи на кралския. Градината е украсена със скулптури, езеро с фонтан, външна зала с богата стенопис, грота и волиера, бароково кътче за отдих .

 

 • Цена 50 евро на човек при мин. 2-ма записани 
 • Цена 40 евро на човек при мин. 4-ма записани 
 • Цена 30 евро на човек при мин. 6-ма записани
 • Цена за по-голяма група : на запитване.

 

  3. Романтика и аристократизъм / срещу допълнително заплащане /

Ще се потопим в най-романтичния Пражки квартал – Мала Страна, с дворци, паркове и панорама към река Вълтава. Кварталът на висшата аристокрация и духовенство е издигнат през 13 век. И до днес улиците криволичат между градски дворци и църкви, криещи вълшебни вътрешни дворове, тайни и легенди.


 • Цена 50 евро на човек при мин. 2-ма записани 
 • Цена 40 евро на човек при мин. 4-ма записани 
 • Цена 30 евро на човек при мин. 6-ма записани
 • Цена за по-голяма група : на запитване.

 

    4. „Виждам град голям!” /срещу допълнително заплащане /

"Виждам голям град" - според легендите, това е казала в митичните времена княгиня Либуше, когато предсказала създаването на Прага. Град, чиято слава ще достигне до звездите! Произнесла думите на легендарния хълм Вишехрад, на който днес се намира катедралата „Св. Петър и Павел”. Казват, че мястото е със силен енергиен заряд. В парка има три камъка, захвърлени от самия Сатана след неуспешен облог. От хълма Вишехрад слизаме надолу към река Вълтава и стигаме до булевард Народни (Národní t?ída), където е минала Нежната революция през 1989 г. След това покрай Народния театър, един от символите на Прага (достъпен за обиколки с техен гид) и по крайбрежния булевард от времето на романтичния Сецесион (и Алфонс Муха). Приключваме нашето вълнуващо пътешествие пред Танцуващата къща. Обиколката е за романтици, които не се страхуват да походят по неравен терен и обичат панорамите.

 

 • Цена 50 евро на човек при мин. 2-ма записани 
 • Цена 40 евро на човек при мин. 4-ма записани 
 • Цена 30 евро на човек при мин. 6-ма записани
 • Цена за по-голяма група : на запитване.

 

5. "От XIX до XXI век – стъпките на историята" / срещу допълнително заплащане/ 

Каква е историята на пражкото Сити – Вацлавския площад? Как се е променял през столетията?

В началото е имало малко, по-скоро скромни къщи. Постепенно стават повече и по-богати. С електрификацията идват красивите канделабри и трамвайните линии. С XIX век – автомобилите и безистените. Възраждането създава Националния музей и паметника на Св. Вацлав. Важните години на XX век – 1968 и 1989 – го превръщат в център на промените. А XXI век? Той (засега) го украси с модни витрини и заведения.

 

 • Цена 50 евро на човек при мин. 2-ма записани 
 • Цена 40 евро на човек при мин. 4-ма записани  
 • Цена 30 евро на човек при мин. 6-ма записани
 • Цена за по-голяма група : на запитване.

 

При резервация на 2 и повече екскурзии отстъпка 5% . 

 

Условия на застраховките:

1. Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и с включено покритие при заразяване с Covid-19 в чужбина.

/Включена в цената/

Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 по време на пътуване в чужбина, то щеполучи пълна медицинска защита като част от медицинската застраховка за чужбина, включена взастрахователния пакет. Това включва 24/7 спешен асистанс, както и покриване на възникналитемедицински разходи.Покрито е също така прекъсване на пътуването, както и отделно връщане до родината порадизаболяване или подозрения за COVID-19, при условие че това е в съответствие с инструкциите иразпоредбите на местните власти и при условие, че това е включено като покритие по избраниязастрахователен пакет.

В случай на заболяване на съпруг/а или близък роднина у дома, който има животозастрашаващосъстояние поради COVID-19, ние ще съдействаме за връщането до родината и ще възстанови мразходите за пътуването. Това включва такси за презаверяване и разходи за неизползванитуристически услуги, но при условие, че застрахователният пакет включва покритие „отделновръщане“ и „прекъсване на пътуването“.Застраховката също покрива разходите за закъсняло пристигане в чужбина или закъсняло връщанев родината, ако на пътуващия е отказан бординг поради съмнение за COVID-19. За целтазастрахователният пакет трябва да включва покритие „закъсняло връщане/пристигане“.

 

2. Застраховка „Отмяна на пътуване“ - защита при Covid-19*

/Не е в включена в пакетната цена/

Ако застрахованото лице се разболее от COVID-19 или е поставено под карантина порадисъмнение за заболяване и следователно трябва да отмени планирано пътуване, застраховкатапокрива възстановяването на разходите за анулиране на пътуването.Заболяването на съпруг/а или близък роднина, който н е пътува, също се счита за причина заанулиране на пътуването, при условие че лицето има животозастрашаващо състояние порадиCOVID-19 и се нуждае от интензивни грижи в болница.

Важно уточнение:

Издадени предупреждения за пътуване, страх за предприемане на пътуване или груба небрежност остават като изключени събития.

Покритията за «прекъсване на пътуване», «закъсняло връщане/пристигане» и «отделно връщане» са приложими за съответните застрахователни продукти, които включват тези покрития. Например покритие «прекъсване на пътуване» се включва само по застрахователни продукти «Отмяна на пътуване» и «Защита при пътуване Премиум».

Пандемия и епидемия продължават да съществуват като изключения в Общите условия. Например ако пътуването бъде отменено от туроператора заради COVID-19, това събитие е изключен риск по застрахователното покритие.

Следните събития също остават изключени от обхвата на застраховките:

 • Пътуване до държави/райони, за които властите са издали официални предупреждения запътуване (степен 5 или 6),
 • Страх от предприемане на пътуване,
 • Отказ за спазване или несъобразяване с правила и разпоредби в съответната дестинация,
 • Груба небрежност и умишлено заразяване с COVID-19.

 

 

Дата с отпътуване от София:

Цена на човек в двойна стая:

10.09. – 14.09.2021

1082 лева

17.09. – 21.09. 2021

915 лева

01.10. - 05.10.2021

1035 лева

10.10. – 14.10.2021

885 лева

15.10. – 19.10.2021

895 лева

22.10. – 26.10.2021

905 лева

29.10 .– 02.11.2021

905 лева

05.11. – 09.11.2021

875 лева

12.11. - 16.11.2021

875 лева

19.11. – 23.11.2021

875 лева

26.11. – 30.11.2021

935 лева

03.12. – 07.12.2021

975 лева

10.12. - 14.12.2021

935 лева


Пакетната цена включва:

 • Самолетен билет София – Прага – София с включени летищни такси, ръчен багаж до 10кг;
 • Трансфери летище – хотел – летище;
 • 4 нощувки със закуски в централен хотел 3* в Прага;
 • Пешеходна обиколка с местен, лицензиран екскурзовод на български език;
 • БОНУС: Круиз по река Вълтава  (1 час);
 • Медицинска застраховка с покритие 10000 евро

 

Пакетната цена не включва:

 • Лични разходи;
 • Входни такси, билети за музеи, градски транспорт;
 • Допълнителни екскурзии;
 • Багаж до 20 кг : доплащане 120 лева , може да се заяви един багаж за двама;

 

Минимален брой туристи: 2ма

 

Важно:

 • По време на екскурзиите се ползва градски транспорт, билетите за транспорта не са включени в цената.
 • Свободните места по посочените цени са ограничени. Цената е валидна до изчерпване на самолетните билети и хотелските резервации по специалните тарифи.
 • Цена за дете до 12 год: на запитване;
 • Цена при 3-ти възр на допълнително легло: на запитване;

Covid 19: Маските са задължителни само в затворените пространства (вкл. градския транспорт).

Заведения. В случай на проверка трябва да покажете сертификат за ваксинация, антигенен тест, не по-стар от 72 часа или PCR тест не по-стар от 7 дни.

Всички забележителности са отворени: замъци, музеи, галерии, концертни зали.

При влизане в Чехия трябва да се попълни входящ формуляр електронно, който се показва при влизане в страната. Преди влизането в Чехия, или най-късно до 5 дни след влизането, туристът трябва да си направи антигенен или PCR тест. Междувременно не се изисква карантина.

Начин на плащане:

 • Депозит /невъзвръщаем/ - 50% при резервация;
 • Доплащане до 15 дена преди датата на отпътуване.

Необходими документи:

 • Лична карта или международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 • Отрицателен PCR тест за Ковид 19, преведен на английски език и издаден не по-късно от 72 часа преди отпътуването към Чехия;
 • или Бърз антиген тест, направен до 48ч преди пътуването;
 • или Сертификат за ваксинация за COVID-19, доказващ, че са направени и двете дози на ваксината, като последната е направена най-малко 14 дни преди влизането в Чехия. Сертификатът трябва да е преведен на английски език, да е издаден от публичен орган и да съдържа информация за вида и броя на дозите на ваксината.
 • Попълване на входящ формуляр, който се показва при влизането в страната  https://plf.uzis.cz/ . Попълва се лично от туристите. 
 • За деца до 6 г. не се изисква PCR или антигенен тест и формуляр за пристигане.

 

Анулации и неустойки:

 • До 15 дена преди датата на отпътуване: неустойка в рамките на анулационните условия на авикомпанията и съобразно тарифата на резервирания самолетен билет. Неустойката се уточнява след резервация на самолетния билет и преди сключване на договор.

 

Допълнителни екскурзии:

 

   1. Пешеходна обиколка - "Диамантите на Прага" с местен, лицензиран екскурзовод на български език / включена в цената /

Символа на града – Пражката крепост, която в миналото е била седалище на кралете, а днес – на президента. В центъра на архитектурния ансамбъл е величествената готическа катедрала Св. Вит. След това продължава по централната улица на най-романтичния квартал – Малкия град, известен с дворците си, в които днес се помещават посолства, фондации и резиденции. Прекосяване на река Вълтава по Карловия мост, украсен с 32 статуи – уникална средновековна галерия на открито. 


  2. Златна Прага / срещу допълнително заплащане /

Защо я наричат „Златна”? Дали заради позлатата по кули, кубета и балкони? Хм! Две от забележителностите, които ще посетим подсказват отговора.

Страховският манастир е един от символите на Прага. През 700-годишната си история, манастирът преживява трудни и звездни времена. Преломно време е управлението на император Франц Йосиф II., когато съществуването на манастира виси на косъм. Спасява го един умен ход…какъв ще разберете съвсем скоро.

Следващата ни спирка е храмът Лорета. Според историците, къщата на Дева Мария в Назарет е унищожена. Вярващите знаят, че не е така: когато кръстоносците напускат Палестина, ангелите я вдигат и я пренасят в безопасност. С времето по цяла Европа започват да се строят нейни копия, които напомнят монументални реликвиарии. Такава е и Пражката Лорета, която е и хранилище на великолепното Пражко слънце, създадено от 6222 диаманта. Валдщейнската градина е райско място в центъра на Прага. Свързана е с името на най-известния чешки пълководец – генералисимус Албрехт от Валдщейн, който искал дворецът му да съперничи на кралския. Градината е украсена със скулптури, езеро с фонтан, външна зала с богата стенопис, грота и волиера, бароково кътче за отдих .

 

 • Цена 50 евро на човек при мин. 2-ма записани 
 • Цена 40 евро на човек при мин. 4-ма записани 
 • Цена 30 евро на човек при мин. 6-ма записани
 • Цена за по-голяма група : на запитване.

 

  3. Романтика и аристократизъм / срещу допълнително заплащане /

Ще се потопим в най-романтичния Пражки квартал – Мала Страна, с дворци, паркове и панорама към река Вълтава. Кварталът на висшата аристокрация и духовенство е издигнат през 13 век. И до днес улиците криволичат между градски дворци и църкви, криещи вълшебни вътрешни дворове, тайни и легенди.

 

 • Цена 50 евро на човек при мин. 2-ма записани
 • Цена 40 евро на човек при мин. 4-ма записани 
 • Цена 30 евро на човек при мин. 6-ма записани
 • Цена за по-голяма група : на запитване.

 

    4. „Виждам град голям!” /срещу допълнително заплащане /

"Виждам голям град" - според легендите, това е казала в митичните времена княгиня Либуше, когато предсказала създаването на Прага. Град, чиято слава ще достигне до звездите! Произнесла думите на легендарния хълм Вишехрад, на който днес се намира катедралата „Св. Петър и Павел”. Казват, че мястото е със силен енергиен заряд. В парка има три камъка, захвърлени от самия Сатана след неуспешен облог. От хълма Вишехрад слизаме надолу към река Вълтава и стигаме до булевард Народни (Národní t?ída), където е минала Нежната революция през 1989 г. След това покрай Народния театър, един от символите на Прага (достъпен за обиколки с техен гид) и по крайбрежния булевард от времето на романтичния Сецесион (и Алфонс Муха). Приключваме нашето вълнуващо пътешествие пред Танцуващата къща. Обиколката е за романтици, които не се страхуват да походят по неравен терен и обичат панорамите.

 

 • Цена 50 евро на човек при мин. 2-ма записани 
 • Цена 40 евро на човек при мин. 4-ма записани 
 • Цена 30 евро на човек при мин. 6-ма записани
 • Цена за по-голяма група : на запитване.

 

5. "От XIX до XXI век – стъпките на историята" / срещу допълнително заплащане/ 

Каква е историята на пражкото Сити – Вацлавския площад? Как се е променял през столетията?

В началото е имало малко, по-скоро скромни къщи. Постепенно стават повече и по-богати. С електрификацията идват красивите канделабри и трамвайните линии. С XIX век – автомобилите и безистените. Възраждането създава Националния музей и паметника на Св. Вацлав. Важните години на XX век – 1968 и 1989 – го превръщат в център на промените. А XXI век? Той (засега) го украси с модни витрини и заведения.

 

 • Цена 50 евро на човек при мин. 2-ма записани 
 • Цена 40 евро на човек при мин. 4-ма записани 
 • Цена 30 евро на човек при мин. 6-ма записани
 • Цена за по-голяма група : на запитване.

 

При резервация на 2 и повече екскурзии отстъпка 5% . 

 

 

Важна информация:

Валута: Чешка крона (CZK)

Работно време: Магазините са отворени от понеделник до петък 09:00 – 19:00ч., а в събота – 09:00 – 12:00ч. По-голямата част от магазините са затворени в неделя. Около туристическите обекти работното време е по-дълго.

www.prague-info.czww.czechtourism.comwww.praguewelcome.cz

Спешен телефон: 112

Бърза помощ 155

Туристическа информация: Туристически информационен център има на централния площад в стария град - Staromestské námestí 1. Тел: +420 12 444 или +420 221 714 444. Email: tourinfo@pis.cz

Код на страната: +420

Здраве: В Прага има няколко денонощни аптеки (на чешки - lekarna). В центъра са денонощната аптека на ул. Palackého 5, тел. +420 224-946-982 и на ул. Belgická 37, тел. +420 222-519-731

Пушене: В Чехия е забранено пушенето на обществени места, спирки, а в заведенията за хранене трябва да има зала за непушачи или часове, в които не се пуши и се сервира храна.

Covid 19: Маските са задължителни само в затворените пространства (вкл. градския транспорт).

Заведения. В случай на проверка трябва да покажете сертификат за ваксинация, антигенен тест, не по-стар от 72 часа или PCR тест не по-стар от 7 дни.

Всички забележителности са отворени: замъци, музеи, галерии, концертни зали.

При влизане в Чехия трябва да се попълни входящ формуляр електронно, който се показва при влизане в страната. Преди влизането в Чехия, или най-късно до 5 дни след влизането, туристът трябва да си направи антигенен или PCR тест. Междувременно не се изисква карантина.