Мини почивка на остров Тасос

NVTours NVTours NVTours NVTours
Валидна от: 26.05.2017 до: 21.09.2017Транспорт: Автобус Транспорт с автобус

Цени от 239 лв.

Държава: ГърцияВреметраене: 4 дена

Полетата с * са задължителни.

Дестинация:

Мини почивка на остров Тасос

Име, фамилия:*
E-mail:*
Телефон*:
Дата на заминаване:
Брой туристи:
Брой дни:
Допълнителни изисквания:

Първи ден: 

Отпътуване от гр. Сливен в 03:00ч. /бензиностанция Еко Петролиум - Дамарски мост/ по маршрут Нова Загора - Стара Загора – Пловдив – София - Кавала. Пристигане в гр. Кавала следобед. Пешеходна разходка: църквата „Св. Богородица“, пристанището, Акведукта, крепостната стена. Свободно време. Отпътуване за Керамоти. По пътя фото-пауза при древното селище Филипи, съхранило останки от древна Елада, Римската империя и ранно християнския период и мястото, където е покръстена първата християнка Лидия - бонус от фирма „Дорис“. От Керамоти пътуване с ферибот до един от най-красивите егейски острови - Тасос. Настаняване в хотел 3*. Вечеря. Нощувка. 

Втори ден: 

Закуска.Следва туристическа обиколка на острова срещу допълнително заплащане: посещение на женския манастир „Св. Архангел и Михаил“ и залива на русалките „Алики” - основна забележителност на остров Тасос. Малкото рибарско селище е заключено между два залива и е невероятно красиво. Продължаваме с пешеходна разходка в столицата Лименас - военното пристанище, светилището на Посейдон, Акропола, Античният театър. На връщане към хотела посещаваме магазин и работилница за сребърна и златна бижутерия „Ирис” и обиколката завършва с посещение на най-големия град на острова - Лименария за почивка и възможност за обяд. Връщане в хотела. Свободно време. 
Вечерта ще продължи по ваше желание с посещение на традиционна гръцка таверна. Очаква ви невероятен купон с изпълнения на живо на гръцки певци и много ..... счупени чинии. Нощувка. 

Трети ден: 

Закуска. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия из старата столицата Панагия срещу допълнително заплащане. Една разходка из древните криволичещи улички ще ви отведе стотици години назад във времето. Белоснежни къщи с каменни покриви и характерни балкони, с естествени извори на чиста планинска вода. Основни забележителности са църквата „Панагия“ (првд. Света Богородица), в която се съхранява личното знаме на крал Ричард Лъвското сърце. Всяка година на 15-ти август тук се стичат хиляди богомолци. Посещаваме и старинна рафинерия на потомствени производители на зехтин, с презантация на производството и възможност за закупуване на студено пресован зехтин и местно производство маслини. 
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. 

Четвърти ден: 

Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване с ферибот за Керамоти и от там отпътуване за България. 

Дати на отпътуване:

26.05.2017  |  21.09.2017

Град на отпътуване Място Час Цена
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 03:00 часа 279 лв.
Казанлък бензиностанция OMV на изхода за Стара Загора 03:30 часа 289 лв.
Стара Загора бензиностанция ОМВ – Славянски 04:00 часа 279 лв.
Чирпан спирка Център 04:30 часа 279 лв.
Пловдив бензиностанция ОМВ - хотел "Санкт Петербург" 05:30 часа 259 лв.
София Централна Автогара, сектор Паркинг 07:30 часа 239 лв.

 

Цената включва: 

 • транспорт с автобус, лицензиран за международни превози;
 • 3 нощувки с 3 закуски и 2 вечери в хотел 3 * на остров Тасос;
 • пешеходна разходка в Кавала;
 • фото-пауза при Филипи - бонус;
 • фериботни такси и билети;
 • застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 5000 евро към ЗАД „Армеец“;
 • представител на агенцията по време на пътуването.

Цената не включва: 

 • вход на Византийската крепост в Кавала - 3 евро;
 • панорамна еднодневна обиколка на остров Тасос- 5 евро при минимум 20 участници;
 • екскурзия из Старата столицата Панагия - 5 евро при минимум 20 участници;
 • входна такса за Археологическия музей в Лименас - 5 евро;
 • вечеря в таверна с гръцка програма – 26 евро;
 • доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 65 до 75 години – 1.40 лв. / ден;
 • доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 76 до 84.99 години – 2.80 лв. / ден;
 • доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с покритие 4000 евро за лица над 85 години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
 • възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма:
 • разходи от личен характер.


Условия за записване: 

 • внасяне на 30% капаро;
 • доплащане не по-късно от 15 дни преди заминаване;
 • цената е валидна при група от минимум 40 човека;

Забележки: 

 • Застраховката „Отмяна на пътуване“ на ЗАД „Армеец“ е доброволна и е предназначена за лица, на които им предстои туристическо или бизнес пътуване на територията на България или чужбина. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката. 
 • Застраховката се сключва в срок до 5 дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване, закупуване на самолетен билет или резервиране на хотела само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 10 дни. 
 • Застрахователната премия (цената на застраховката) зависи от застрахователната сума и дните от датата на сключване до края на пътуването. Застрахователната сума е в лева и се определя в зависимост от размера на цената за индивидуалното или групово пътуване, самолетните билети или хотелската резервация. 


Необходими документи: 

 • за лица над 18 год. лична карта или валиден задграничен паспорт;
 • за лица под 18 год. валиден задграничен паспорт при пътуване с двамата родители. Ако детето пътува с единия или без родители - и нотариално заверено удостоверение оригинал и ксерокопие, че детето има право да излиза от страната.

 

Тасос (?????, Thasos) е гръцки остров в северно Егейско море. Красивата природа, кристалната вода, чистите плажове и съхранените гръцки традиции превръщат острова в желана дестинация, както за спокойна, така и за активна ваканция. Близостта му до континента (делят ги едва 7 км) е причина да е предпочитан за уикенд почивки.

Наблюдаван отдалече, Тасос прилича на потънала в морето планина, покрита със средиземноморски борове, кипариси и вечнозелени храсти. В крайбрежните градини се отглеждат маслини, смокини, нарове.

За богатата история на града свидетелстват археологически находки из целия остров. Град Лименас(на гръцки старото й име е било Тасос) - най-големият град на острова, е разположен в потънал в зеленина живописен залив, интересен е и археологическият музей в града, където могат да се видят предмети от VII век пр. Хр. до началото на миналия век. В Стария град се намират светилищата на Артемида и Дионисий, а на хълма са разположени Античният театър, Акрополът и храмът на Атина.

Друга интересна дестинация е старата столица на острова - Панагия. Разходката из тесните улички покрай белосаните и покрити с каменни плочи вместо с керемиди къщурки е истинско пътуване във времето. Интересни забележителности са местната църква и Пещерата на дракона.

В рибарското селище Алики се намира езически храм, издигнат през VII век пр. Хр.

Важна информация

Население:  16 000 души

Валута: евро (EUR)

Телефонен код: +30 25930

Спешни телефони: 112

Туристическа полиция: +30 25930 22500

Здраве: На остров Тасос има здравен център в Принос, който ще откриете лесно, следвайки указателните табели с червен кръст и надпис на латиница. Аптеки има в Лименас, Скала Калирахис, Принос, Лименария, Потос и Панагия. В много от градовете има и частни лекари.

Антики: Изнасянето на антични предмети е строго забранено с изключение на определени предмети, за които е необходимо да разполагате със сертификат от гръцкото министерство на културата и науките. Ако бъдете заловени при опит за изнасяне на антики без сертификат, артефактите ще бъдат конфискувани, а наказанията са изключително строги.

Бакшиши: Бакшишът е около 10% от сметката и обикновено се оставя на масата, след като сметката е приключена. През летния сезон обикновено деца помагат в заведенията при разчистването на масите и винаги се радват да намерят малък бакшиш.

Контакти

Контакти

тел/факс: 042/636-640

мобилен: 0888/295-358

e-mail: office@nvtours.bg

Национален телефон: 0 700 10 027

Facebook