Истанбул – Перлата на Босфора

Цената е валидна при ранни записвания до един месец преди датата на тръгване!

NVTours NVTours NVTours NVTours
Валидна от: 24.05.2018 до: 06.09.2018Транспорт: Автобус Транспорт с автобус

Цени от 249 лв.

Държава: ТурцияВреметраене: 4

Полетата с * са задължителни.

Дестинация:

Истанбул – Перлата на Босфора

Име, фамилия:*
E-mail:*
Телефон*:
Дата на заминаване:
Брой туристи:
Брой дни:
Допълнителни изисквания:

Маршрут 1: 

Град на отпътуване Място Час
Сливен бензиностанция Еко - Дамарски мост 05:00 часа
Стара Загора бензиностанция ОМВ - Славянски 06:00 часа


Маршрут 2: 

Град на отпътуване Място Час
София Централна Автогара, сектор Паркинг 04:00 часа
Пловдив бензиностанция ОМВ - хотел "Санкт Петербург" 05:45 часа
Чирпан спирка Център 06:30 часа
Хасково бензиностанция Шел на магистралата 07:30 часа

Първи ден: 

Отпътуване от Сливен с луксозен автобус в 05:00ч. бензиностанция ЕКО на Дамарски мост и в 06:00ч. от Стара Загора /бензиностанция OMV на Славянски/ за Истанбул - градът на два континента, столицата на три империи, перлата на Ориента. 
Около обяд пристигане в Истанбул. 
Туристическата програма започва с пешеходна обиколка с професионален екскурзовод: старата европейска част на Истанбул - посетените по време на екскурзията забележителности нямат входни такси – „Египетския обелиск”, „Змиевидната колона”, „Фонтана на Вилхелм II. За “Синята Джамия”, “Топкапъ Сарай” и църквата “Света София” се дава информация, без да се посещават. 
Настаняване в хотела. Свободно време. 
Вечерта - възможност за екскурзия „Нощен Истанбул“. Нощна разходка в Истанбул – завладяваща и незабравима. Тръгвайки от хотела, автобусът преминава по крайбрежния булевард, от който се разкрива гледка към Мраморно море. Следва преминаване по моста Галата – най-старият в Истанбул, след това преминаваме в Азиатската част на града и посещаваме местността Чамлъджа с прекрасна панорамна гледка към нощен Истанбул. Ще имате на разположение време за турско кафе и традиционните турски палачинки „гюзлемета”. На връщане 1 час свободно време в района Таксим с известния булевард „Истиклял”. Нощувка. 

Втори ден: 

Закуска. 
Възможност за посещение с екскурзовод на Новия султански дворец „Долмабахче сарай“ на Босфора . 
Долмабахче означава „запълнена градина” и се отнася за малкото пристанище, което султан Ахмед І затрупал, за да построи прекрасния си дворец. След няколкото пожара, султан Абдулмечит І, който намирал стария дворец Топкапъ за старомоден, издигнал днешния „Долмабахче“ в турско–ренесансов стил на същото това място. Строежът продължил от 1843 г. до 1856 г. Дворецът служил за официална резиденция на султаните до 1876 г. След обявяването на Турция за република, Мустафа Кемал Ататюрк го използва при посещенията си в Истанбул. Той умира там на 10.11.1938 г. след дълго боледуване. 
След обяд възможност за „Круиз по Босфора” - екскурзията продължава час и половина и е едно незабравимо преживяване. От кораба може да видите къщите, където са протекли снимките на едни от най-хитовите турски сериали. БОНУС - Посещение на Египетския Пазар. Свободно време. Нощувка. 

Трети ден: 

Закуска. 
Възможност за екскурзия „Новият Истанбул“. Преминаваме през Галатския мост и се отправяме към новата европейска част на града и района на небостъргачите. Ще имате възможност да се насладите на един различен град - да видите съвременната част на Истанбул, коренно различна от старата историческа част. 
Възможност за посещение на небостъргача „Сапфир” - най-високата жилищна сграда в Европа. Открит на 4 март 2011 година,небостъргачът „САПФИР” се намира в района „Левент 4”. След завършването му в края на 2009 г., сега той се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последния етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино.Небостъргачът е проектиран от Tabanlioglu Architecture. Испанският вестник „Ел Паис“ пише, че през последните години в квартал Левент в Истанбул са били построени над 60 небостъргача, които са символ на турския прогрес и икономически възход. 
Ще имате възможност се качите до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците. 
Следобед БОНУС - посещение на Принцови острови! (Бонусът важи за резервации, направени до 15 дни преди датата на тръгване). Тръгване от хотела и трансфер до пристанището. С корабче се пътува от пристанище Еминюню - пътешествието по Мраморно море до Принцовите острови трае около 1.45 часа. Принцовите острови представляват архипелаг от 9 острова, обитаеми от които са само 4: Къналъ, Бургаз, Хейбели, Буюк Ада. Най-големият от тях е Буюк Ада - той е островът, който се посещава по време на екскурзията. На острова могат да се наемат файтони за разходка, като цената на малка обиколка (с продължителност 45 мин.) е 20 турски лири на човек, цената на голямата обиколка (1.10 часа) е 40 турски лири на човек. Файтоните са четириместни. Екскурзията по Мраморно море до Принцовите острови е с продължителност около 5-6 часа. 
Възможност за вечеря в ресторант с традиционна турска програма. Нощувка. 

Четвърти ден: 

Закуска. 
Следва посещение на ГИГАНТСКИЯ АКВАРИУМ – Sea Life (не е включена входната такса). Ще имате възможност да се разходите между над 20 хиляди вида морски обитатели, сред които и пет тигрови акули. Разположен на територия от 8000 кв.м, аквариумът разполага с един от най-дългите подводни тунели – 80 метра, който дава възможност за 270º панорама. Аквариумът се намира в един от най-големите търговски центрове на Истанбул – ФОРУМ ИСТАНБУЛ, където ще имате възможност да напазарувате от стотици световноизвестни марки, хранителен хипермаркет REAL и хипермаркет за интериорни решения IKEA. 
Отпътуване за град Одрин – Бонус за Вас! Туристическа програма в Одрин - българската църквата „Св. св.Константин и Елена“ (при възможност) и джамията „Селимиe“ - символ на Одрин. Пристигане в България – късно вечерта. 

Дати и цени:

 • 24.05.2018 - 249 лева
 • 06.09.2018 - 249 лева

Цената включва: 

 • транспорт с автобус 3*, лицензиран за международни превози;
 • три нощувки със закуски в централен хотел 3 * в Истанбул;
 • пешеходна обиколка на Истанбул;
 • медицинска застраховка на стойност 5000 евро към ЗАД „Армеец“.
 • водач от туристическата агенция;
 • Бонус - посещение на Принцови острови - Бонусът важи за резервации, направени до 15 дни преди датата на тръгване;
 • Бонус - Посещение на Гигантския Аквариум (включва транспорт, не включва входната такса);
 • Бонус - Посещение на Египетския пазар;
 • Бонус - Посещение на гр. Одрин.

Цената не включва: 

 • eкскурзия „Нощен Истанбул“- 10 eвро при група над 15 човека /при група под 15 човека – 15 евро/(вкл. транспорт и екскурзовод без входни такси);
 • разходка с кораб по Босфора – 20 евро при група над 15 човека при група под 15 човека – 25 евро (вкл. транспорт и екскурзовод без входни такси);
 • посещение с екскурзовод на Новия султански дворец „Долмабахче сарай“ -25 евро при група над 15 човека /при група под 15 човека - 30 евро/ (вкл. транспорт, екскурзовод, входни такси);
 • eкскурзия „Новият Истанбул“- 20 eвро при група над 15 човека /при група под 15 човека – 25 евро/ (вкл. транспорт, екскурзовод и входни такси - включен виртуален полет над Истанбул);
 • екскурзия до Принцови острови - 10 евро /човек:
 • доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 65 до 75 години – 1.40 лв. / ден;
 • доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 76 до 84.99 години – 2.80 лв. / ден;
 • доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с покритие 4000 евро за лица над 85 години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
 • възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма

Условия за записване: 

 • цената е валидна при група от минимум 35 човека;
 • внасяне на 30% капаро;
 • посочената цена е за ранни записвания до месец преди отпътуване;
 • редовна цена - 259 лв.;
 • доплащане не по-късно от 15 дни преди заминаване.

Необходими документи: 

 • за лица над 18 год. валиден задграничен паспорт;
 • за лица под 18 год. валиден задграничен паспорт при пътуване с двамата родители. Ако детето пътува с единия или без родители и нотариално заверено удостоверение оригинал и ксерокопие, че детето има право да излиза от страната;

Полезна информация:

 • входен билет за аквариума Sea Life – 43 турски лири, 31 турски лири за деца;
 • вечеря в рибен ресторант на Златния рог - приблизително 30 евро;
 • вечеря в ресторант с традиционна турска програма – 28 евро.

Цените на допълнителните екскурзии включват: трансфер до забележителностите и обратно, екскурзовод на български език и входните такси!

При някои от допълнителните екскурзии е възможно ползване на градски транспорт!

Контакти

Контакти

тел/факс: 042/636-640

мобилен: 0888/295-358

e-mail: office@nvtours.bg

Национален телефон: 0 700 10 027

Facebook